Hlavní obsah

Hokejista Forsberg se vrátil na led a znovu se zranil

Pouze polovinu zápasu odehrál Peter Forsberg při svém návratu do švédské hokejové ligy po zranění. Po téměř dvouměsíční léčbě zraněné ruky chtěl slavný útočník svému týmu MoDo pomoci ve čtvrtfinálové sérii s Färjestadem, ale místo toho musel znovu předčasně z ledu - tentokrát po inkasovaném krosčeku s podezřením na otřes mozku.

Foto: ČTK

Peter Forsberg - ilustrační foto

Článek

"Má asi otřes mozku a pravděpodobně je ze hry pro zbytek play off," řekl otec jednatřicetileté hvězdy a zároveň trenér MoDo Kent Forsberg. Potvrdí-li se toto podezření, bude to již sedmý Forsbergův otřes mozku v kariéře. Jeho start na mistrovství světa je tak stále méně pravděpodobný.

Kent Forsberg se po zápase velmi zlobil jak na tvrdě hrající protivníky z Färjestadu, tak i na rozhodčí, kteří tento způsob hry připustili a záludné zákroky často netrestali. Faul na Forsberga mladšího však potrestán byl - Peter Nordström po něm musel z ledu do konce utkání. Rovněž kvůli podezření na otřes mozku nedohrál zápas Forsbergův týmový kolega Per Svartvadet.

V napínavé bitvě Färjestad nakonec vyhrál nejtěsnějším poměrem 5:4. Na 4:4 za MoDo vyrovnal František Kaberle a na konečných 5:4 pro Färjestad upravil další český obránce Radek Hamr, jenž rozhodl v přesilovce čtyř proti třem.

Ve čtvrtfinálové sérii nyní Färjestad vede 3:1 a o svém postupu do semifinále může rozhodnout doma již v sobotu.

Reklama

Související témata: