Hlavní obsah

Jágr gólem zpečetil další vítězství hokejistů Omsku

Útočník Jaromír Jágr korunoval gólem 37 sekund před koncem zápasu vítězství hokejistů Omsku v prestižním souboji na ledě Kazaně. Obhájci titulu vyhráli v utkání dvou bohatých klubů ruské ligy 4:1 a jsou před posledním kolem základní části dál šestí o bod za Jaroslavlí. Kazaň nabitá hvězdami NHL je čtvrtá a může narazit na Omsk ve čtvrtfinále play off.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jaromír Jágr

Článek

Avangard v úvodu druhé třetiny jako první inkasoval, ale Kaljužnyj po Jágrově přihrávce vyrovnal. Třemi góly v poslední části pak hosté skóre otočili a zvítězili potřetí za sebou. Jágr v posledních třech zápasech nasbíral sedm kanadských bodů, celkem má na kontě z 31 utkání 17 branek a 21 asistencí. I když začátek sezony strávil v dresu Kladna, v soutěži produktivity ruské ligy už se posunul na desáté místo, o které se dělí s Vladimirem Antipovem z Jaroslavle.

Páté místo v kanadském bodování patří Pavlu Rosovi, který pořadí dlouho vévodil, ale v poslední době se mu přestalo dařit. V uplynulých čtyřech zápasech se útočník Dynama Moskva neprosadil, bez bodu vyšel i z dnešního duelu v Novosibirsku, kde jeho tým vyhrál 4:2.

Gólman Čerepovce Dušan Salfický prohrál souboj se svým bývalým klubem CSKA Moskva, na jehož ledě Severstal podlehl 0:2. Jiří Trvaj se v brance domácího mužstva neobjevil.

Výsledky - 63. kolo:
Spartak Moskva - Ufa 2:4
CSKA Moskva - Čerepovec 2:0
Kazaň - Omsk 1:4 (za hosty Jágr 1+1)
Novokuzněck - Magnitogorsk 4:2 (za domácí Marušák 0+1)
Jaroslavl - Togliatti 2:2 po prodl.
Perm - Petrohrad 1:3
Nižněkamsk - Voskresensk 3:1
Novosibirsk - Dynamo Moskva 2:4

Reklama