Hlavní obsah

Jágr věří, že se Omsk zvedne

MOSKVA

Jediná prohra a hokejisté Omsku mohou začít plánovat letní dovolenou. Avangard prohrává ve čtvrtfinále play-off ruské superligy s Magnitogorskem 0:2 na zápasy, hráči - a mezi nimi také Jaromír Jágr - však stále věří ve zvrat. Třetí zápas je na programu v pondělí.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jaromír Jágr (na snímku v dresu Kladna, kde působil na začátku výluky NHL)

Článek

V NHL se Jágr s podobně nepříznivou situací setkal nejednou. "Už miliónkrát se mi stalo, že jsem se po dvou porážkách zápasech rozehrál," řekl podle deníku Sport-Express Jágr. "Hlavní v této situaci je nevěšet hlavu a netrápit se výčitkami. V pondělí začne všechno znova," dodala česká hvězda.

Podaří se Omsku zvrátit sérii s Magnitogorskem?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Play-off pokračuje v pondělí dalšími zápasy a omští Jestřábi budou mít v sérii s Metallurgem poprvé výhodu domácího ledu. To by mohlo týmu pomoci, míní Jágr. "Hrajeme prakticky stejně doma i venku. Jednoduše se ale na domácím ledě cítíme lépe," uvedl. Velkou vzpruhou jsou prý i fanoušci Avangardu.

Opatrný v komentářích je trenér vítězícího Metallurgu Marek Sýkora. S výkonem mužstva je spokojen, ale závěry zatím nedělá. "Přemýšlím ne nad jedním zápasem, ale nad celou sérií. Ještě není nic skončeno," citoval českého kouče Sport-Express.

Sportovní stránky ruských deníků plní i komentáře ke dvěma porážkám favorizované Kazaně. Nejbohatší ruský klub, v jehož barvách hraje nejvíce hvězd z NHL, je tak v sérii s Jaroslavlí blízko vyřazení. Přitom v roce 1000. výročí založení města dostali hokejisté od sponzorů i vedení Tatarstánu nebývalé množství finančních prostředků, aby získali titul. Zdá se ale, že převést 70 miliónů dolarů ve vítězství v play-off nebude tak jednoduché, napsal list Izvěstija.

Reklama

Související témata: