Hlavní obsah

V Rusku velebí výhru Omsku: "Jestřáb si poradil se Sýkorou"

MOSKVA

Za mystický označil deník Sport-Express vývoj čtvrtfinálové série ruské hokejové ligy mezi Avangardem Omsk a Metallurgem Magnitogorsk. Omsk, v němž hrají čeští útočníci Jaromír Jágr a Jaroslav Bednář, srovnal stav z 0:2 na 2:2 a vynutil si pátý zápas. Přesně se tak opakuje průběh loňského finále mezi stejnými týmy, kdy se nakonec mistry stali omští "jestřábi".

Článek

"Vše se, stejně jako v minulé sezóně, rozuzlí v rozhodujícím pátém střetnutí v Magnitogorsku. Loni 10. dubna po výsledku 0:0 vyhrál na samostatné nájezdy Avangard," napsal deník. List také nezapomněl na Jágrova slova po druhé prohře v Magnitogorsku, kdy český útočník poznamenal, že ještě není nic rozhodnuto a Omsk sérii vyrovná. V posledním zápase podle Sport-Expressu Jágr prakticky neopustil led.

Podaří se Omsku zvrátit sérii s Magnitogorskem?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Deník si ale povšiml také nesportovního chování generálního ředitele Magnitogorsku Gennadije Veličkina. Ten po zápase častoval soupeře nadávkami a vyzval k fyzickému vypořádání s hvězdami Omsku, jmenovitě právě s Jágrem.

"Jestřáb si poradil se Sýkorou," napsal deník Gazeta v narážce na klubový symbol omského Avangardu a jméno českého trenéra Magnitogorsku. "Jestřábi museli vyhrát a opřeli se do toho s plným nasazením. Opět více než důstojně zahrál Jágr. Na účtu legionáře se objevil gól a dvě nahrávky," dodal list.

Reklama

Související témata: