Hlavní obsah

Vokoun ve finské lize dohrál

PRAHA

Pro brankáře Tomáše Vokouna a obránce Marka Židlického ve čtvrtek skončila sezóna ve finské hokejové lize. Jejich IFK Helsinky ve čtvrtfinále play-off počtvrté prohrálo s týmem Lukko Rauma a oba hráči jsou tak volní pro soustředění národního týmu před mistrovstvím světa.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Tomáš Vokoun v dresu Znojma.

Článek

Pro Vokouna, jenž má účast na mistrovství světa jistou, ligová sezóna neskončila dobře. V dnešním zápase, který helsinský klub na domácím ledě prohrál 2:5, opustil branku ve 22. minutě po třetím gólu Raumy. Obránce Židlický se naopak přihrávkami podílel na obou brankách IFK.

Finsko, čtvrtfinále - 4. zápas
Ilves Tampere - Jokerit Helsinky 1:3 - stav série 1:3.
5. zápas
IFK Helsinky - Lukko Rauma 2:5 (za domácí Židlický 0+2) - konečný stav série 1:4.

Zvolenu chybí k finále jedno vítězství

Hokejisté Zvolena vyhráli ve čtvrtek ve třetím semifinálovém utkání 3:2 a v Košicích a udělali důležitý krok k postupu do finále. K tomu potřebují při vedení 3:0 na zápasy zvítězit ještě v jednom souboji. Příležitost budou mít už v pátek ve čtvrtém zápase opět v Košicích.

Zvolenští skvěle bránili a v brance měli skvělého Križana. Vedoucí branku vstřelil Handzuš jedinou sekundu před závěrem první třetiny. Vyrovnání přišlo z hokejky Bicka v polovině utkání, ale v závěru druhé části Bartoš zabezpečil Zvolenu opět vedení.

Košice navzdory enormní snaze nedokázaly ve třetí třetině vývoj zvrátit. Domácí v dramatickém závěru ve hře bez brankáře inkasovali od Handzuše třetí gól, na který 33 sekund před koncem odpověděl domácí Hvíla. Hra bez brankáře pokračovala, ale další branka už nepadla.

Slovensko, semifinále - 3. zápas
Košice - Zvolen 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Branky: 32. Bicek, 60. Hvila - 20. a 59. Handzuš, 38. Bartoš. Rozhodčí: D. Konc, J. Konc - Valach, Krpelec. Vyloučení: 9:11, navíc Hvila (Košice) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 2000. Stav série: 0:3.

Reklama

Související témata: