Hlavní obsah

Trenér Sýkora skončil v Magnitogorsku

PRAHA

Trenér hokejistů Magnitogorsku Marek Sýkora po neúspěšné čtvrtfinálové sérii v play-off ruské superligy s Omskem v týmu skončil. Český kouč se domluvil s vedením klubu na ukončení kontraktu v původním termínu k 30. dubnu. Podle Sýkory bylo vyřazení jen jedním z důvodů, svou roli sehrály i osobní a zdravotní ohledy.

Foto: Archiv

Trenér Marek Sýkora

Článek

Ve čtvrtfinálové sérii jeho svěřenci prohráli s Avangardem Omsk a neprobojovali se do semifinále play-off. Sýkora se v pátek sešel s vedením klubu a dohodl se na ukončení spolupráce.

"Z jejich strany to způsobil čtvrteční zápas, ale já bych kontrakt stejně neprodloužil. Už se chci vrátit domů, dva roky dobré práce stačí," řekl český kouč. Do České republiky se prý vrátí ještě před vypršením smlouvy, nejspíš už na začátku dubna. Doplnil, že zatím nemá představu o své budoucí práci.

Není ale vyloučeno, že se zkušený kouč vrátí na lavičku Plzně, s níž spojil velkou část své trenérské kariéry. Ředitel klubu Tomáš Král začátkem března řekl, že Sýkora je jedním z kandidátů na trenérské místo.

"Je pravda, že jsme spolu v kontaktu a v případě, že by se rozhodl vrátit do Čech, měli bychom o něj zájem," uvedl tehdy Král. V Lasselsbregeru budou v příští sezóně najisto působit trenéři Radim Rulík a Radek Kampf, které by měl doplnit ještě jeden kouč.

Chybělo štěstí

Sýkora začal své působení v uralském Metallurgu v létě roku 2003. "Bylo to super mužstvo, výborné podmínky, výborní hráči. Já to hodnotím jako dva úspěšné roky," zabilancoval dnes a pochválil jak ruské hráče, tak hokejisty ze zámořské NHL, kteří tým posílili v tomto ročníku.

Mužstvo Magnitogorsku loni dokázal Sýkora stmelit natolik, že bojovalo ve finále ruské ligy. Nakonec ho však stejně jako letos rozesmutněl omský Avangard. Čtvrteční zápas, který v prodloužení rozhodl Jaromír Jágr, byl podle Sýkory pro Magnitogorsk plný smůly. "Chyběly nám největší hvězdy Eliáš a Gončar," podotkl trenér.

"Vidím, že mým špatným osudem v Rusku je Avangard a čeští hráči. Loni vstřelil vítězný gól Bednář a dnes Jágr," řekl Sýkora na čtvrteční tiskové konferenci po rozhodujícím zápase s mistry z Omsku, kteří v prodloužení vyhráli 4:3. Sýkora nehledal viníky neúspěchu, Magnitogorsk neměl podle něj štěstí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články