Hlavní obsah

Trenéři Dynama vymýšlejí taktiku na Jágra

S předsevzetím vyhrát alespoň jeden zápas přijedou v sobotu do Moskvy hokejisté omského Avangardu v čele s českým útočníkem Jaromírem Jágrem. V semifinálových zápasech ruské ligy zde v neděli a v pondělí nastoupí proti nejlepšímu celku základní části Dynamu Moskva. Podle českého útočníka Dynama Pavla Rosy už jeho trenéři vymýšlejí na Jágra speciální taktiku.

Foto: www.hcdynamo.com

Hokejisté Dynama Moskva se připravují na Jágra.

Článek

"Na Omsk se připravujeme hodně psychicky, bude o hodně útočnější než by byla Jaroslavl, kterou jsme pro semifinále očekávali," řekl ČTK Rosa. Právě Lokomotiv by byl soupeřem Dynama v případě, že by místo Avangardu postoupil Magnitogorsk. "Jágr hraje moc dobře. Musíme ho nějak uhlídat," dodal Rosa.

Komu přejete postup do finále ruské ligy?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Česká hvězda NHL hrající už půl roku za sibiřský klub rozhodla čtvrteční prodloužený zápas s Magnitogorskem ve prospěch Omsku. Vedle posledního a prvního gólu byl Jágr autorem i dvou přihrávek. Podle Jágrova spoluhráče v Omsku Jaroslava Bednáře bylo poslední utkání pro celý tým velmi těžké.

Omsk chce v Moskvě aspoň jednou vyhrát

"Přece jen to byl už pátý zápas a byla znát únava. Dneska jsme proto byli jenom v posilovně," řekl dnes ČTK telefonicky z Omsku Bednář. Atmosférou duelu byl však nadšený. "Byl to především pro diváky hodně dobrý zápas. Lidi tady v Omsku nám říkali, že byli hodně nervózní. Zvlášť před třetím gólem," připomněl Bednář jeden z nejnapínavějších momentů utkání, kdy Sušinskij vyrovnal necelou minutu před koncem třetího dějství.

Do ruské metropole prý v sobotu odjede omský tým s předsevzetím vyhrát alespoň jeden zápas. "Když ne oba," dodal Bednář, který zatím netuší, jakou taktiku zvolí na Dynamo omští trenéři.

Rosa hrál ve čtvrtfinále jen jednou

Naopak jasno mají v Moskvě - zaměřit se budou muset především na to, aby nefaulovali a nebyli zbytečně vylučováni. "Většinu přesilovek, kterou proti nám Omští měli, využili. Bude hodně záležet na naší obraně," vzpomínal Rosa na dva zápasy ze základní části, které oba Dynamo vyhrálo.

"Doufejme, že to tak zůstane," podotkl útočník, jenž ve čtvrtfinálové sérii s Novokuzněckem nastoupil jen v jednom zápase. Bylo to prý z rozhodnutí trenéra, žádné zdravotní problémy neměl. "Teď už trénuji v útočné řade, která by měla hrát," dodal Rosa.

Reklama

Související témata: