Hlavní obsah

Omsk se měl s Dynamem potkat až ve finále, píše tisk

MOSKVA

Takové hokejové nadšení jako při nedělním zápase Dynama Moskva s Omskem ruská metropole v této sezóně podle deníku Sport-Express ještě nezažila. Avangard vyhrál na ledě vítězů základní části soutěže 3:2 po samostatných nájezdech a ruský tisk lituje, že se tito soupeři nepotkali až ve finále.

Foto: www.hawk.ru

Hokejisté Omsku porazili v úvodu semifinále ruské ligy Dynamo Moskva po samostatných nájezdech.

Článek

Hvězdou prvního semifinálového zápasu, který přilákal do Malé arény v Lužnikách deset tisíc diváků, byl brankář Omsku Norm Maracle. Tisk si ale všímá i Jaromíra Jágra, který tentokrát nenastupoval s tradičními spoluhráči.

Jestřábi zvítězili i přesto, že podle deníku Sport-Express bylo vše proti nim. Jágr nemohl zasáhnout do rozhodujících nájezdů, protože seděl na trestné lavici. "Zdá se, že ve svém ruském životě Jaromír neprožil horší minuty," napsal list.

Jágr nepřestává překvapovat

V ruské superlize hrají v současné době nejlepší hokejoví mistři, každý gól vymyslí nově, píše Sport-Express. "Hrdinou zápasu se stal bezpochyby Kanaďan Maracle. Během nájezdů vyjížděl daleko od branky, vykrýval úhly a soupeřům téměř nedal šanci. Dá se takový brankář překonat?" ptá se list.

Deník Kommersant si všímá hlavně českého útočníka, jenž si připsal v duelu jednu asistenci. Přestože Jágr nehrál se svými tradičními kolegy a byl nasazován s různými hráči, dokázal ze hry vytěžit maximum. "Jágr a spol. nepřestávají překvapovat," uvedl list a ocenil, že i po pěti náročných čtvrtfinálových zápasech dokázali Omští zvítězit nad momentálním nejlepším týmem v Rusku.

Chválu na Jágra pěl i moskevský brankář Vitalij Jeremějev. "Jaromír hrál božsky. Jeho hru všichni znají, ale nikdo se na ni nemůže připravit - všechno totiž dělá nečekaně. Ale nevadí, něco na něj vymyslím," uvedl v listu Sport-Express. Další semifinálový zápas česká obě mužstva v pondělí večer.

Reklama

Související témata: