Hlavní obsah

Omsk zažil v Moskvě černý den, píše ruský tisk

Svůj "černý den" zažili v pondělí v Moskvě hokejisté omského Avangardu. V semifinálovém utkání play-off s místním Dynamem prohráli 0:11. Takové skóre závěrečná část ruské ligy ještě nezažila a domácí média marně vzpomínala, kdo dostal naposledy takový výprask. Ruský deník Sport-Express viděl jako hlavní příčinu neúspěchu Omsku únavu hráčů.

Článek

Hokejisté Omsku mají za sebou pět těžkých čtvrtfinálových zápasů s Magnitogorskem a neméně náročné nedělní utkání s Dynamem. Naopak moskevští hráči měli čas na přípravu; mezi čtvrtfinále a semifinále měli pět dní volna, zintenzivnili tréninky, ale také odpočívali.

Takový výprask snad jen v dobách vládnutí CSKA

Nicméně šest branek oproti nule hned po první třetině nezažil za 15 let svého působení v kanadsko-americké NHL ani ostřílený hokejový matador Jaromír Jágr, píše Sport-Express. A na podobný debakl marně vzpomínal i trenér Omsku Valerij Bělousov.

"Tak krutou porážku jsem nikdy nezažil, o skóre 0:6 v první třetině ani nemluvě. Možná bylo něco podobného možné snad někdy v 70. letech, kdy lize kralovalo CSKA Moskva," řekl po zápase zklamaný kouč, podle kterého nezvládli jeho svěřenci odvrátit první nápor domácích a to se projevilo v dalším vývoji.

Bělousov: Začíná se od nuly

"Když jsme dostali čtvrtý gól, prakticky jsme přestali bránit. Po první třetině jsem řekl hráčům, aby zápas důstojně dohráli," uvedl Bělousov, jenž byl ale se zápasy v Moskvě celkově spokojen. "Jedno utkání jsme vyhráli a teď se za nerozhodnutého stavu začíná vlastně znovu."

Obhájce titulu teď čekají v sérii hrané na tři vítězství dvě utkání na domácím ledě. Stačí si prý oddechnout a také se mohou těšit na podporu svých fanoušků. Stejný názor má i generální manažer Čerepovce Andrej Jakovenko, který sledoval zápas z tribuny.

Jen Jágr se bil

"Omští přijeli pro jedno vítězství a to dodrželi. Teď si jen odškrtávali čárku, na zápas přišli s tím, že když se podaří, bude dobře, když ne, nic se neděje," řekl Jakovenko listu Sport-Express. Trenér Dynama Vladimir Krikunov přiznal, že v pondělí se jeho svěřencům dařilo vše, na co sáhli. "O všem rozhodly dvě rychle vstřelené branky. Včera jsme prakticky využili 90 procent všech našich šancí," dodal spokojeně.

Takovou apatii, jakou v pondělí na ledě předvedli Jágr a jeho komanda, ale prý hokejoví fanoušci ještě nezažili, napsal list Kommersant. "Dynamovci si dělali, co chtěli," dodal list. "Jen Jágr se bil - jestli ne za Avangard, tak za sebe," zhodnotil výkon české hvězdy Sport-Express.

Reklama

Související témata: