Hlavní obsah

Jágrův Omsk prohrál s Dynamem i doma

PRAHA

Podruhé v řadě vyšli hokejisté Avangardu Omsk brankově naprázdno proti Dynamu Moskva v semifinále ruské ligy. Zatímco ale v pondělí dostali v Moskvě výprask 11:0, tentokrát padl za celých šedesát minut pouze jeden gól. Vstřelil jej necelých třináct minut před koncem hostující Mirnov, Dynamo vyhrálo 1:0 a v sérii se ujalo vedení 2:1 na zápasy. Prvním finalistou se stalo Togliatti, které i potřetí zdolalo Jaroslavl.

Článek

Omsk měl v zápase největší příležitosti ke skórování na konci druhé třetiny. Před branku hostujícího Jeremejeva se dostal po přihrávce Bednáře Prokopjev, ale v dobré příležitosti přestřelil. Ve druhé části si na Jeremejevovi vylámali zuby i Kovalenko a Tverdovskij, domácího gólmana Maracla zase při střele Dacjuka zachránila tyčka.

Obrátí ještě Omsk sérii s Dynamem?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Dobré šance domácích pokračovaly i v poslední části, ale Jágr svoji příležitost při vyjetí zpoza hostující branky nezakončil a Prokopjevovi po krásné přihrávce od Kaljužného sjel na poslední chvíli puk z hokejky. Udeřilo tak na druhé straně, když Maracla překonal v nepřehledné situaci Igor Mirnov a branku musel uznat až videorozhodčí.

Omsku se už vyrovnat nepodařilo, i když domácí trenéři třicet sekund před koncem odvolali brankáře.

Jako první se už dnes do finále probojovala Lada Togliatti. Ta zvládla i třetí utkání v Jaroslavli a po dvou domácích výhrách zvítězila na soupeřově ledě 2:1. Hosté už v polovině zápasu vedli 2:0, trefili se Kozlov a Zubrus, za Jaroslavl pak už jen snížil Koroljov.

Rusko - semifinále:
Avangard Omsk - Dynamo Moskva 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Branka a nahrávka: 48. Michnov (Charitonov).
Stav série: 1:2
Jaroslavl - Togliatti 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Branky: 35. Koroljov - 4. Kozlov, 27. Zubrus.
Konečný stav série: 0:3

Reklama

Související témata: