Hlavní obsah

Omsk prohrál, Jágr se titulu nedočká

PRAHA

Hokejisté Avangardu Omsk se zřejmě ještě nedokázali vzpamatovat ze šoku, který jim mužstvo Dynama Moskva připravilo pondělním výpraskem 11:0 ve druhém utkání semifinále ruské ligy v Moskvě. Stejně jako ve středu totiž ani napodruhé nedokázali Dynamo porazit na vlastním ledě a čtvrté utkání série prohráli 1:3. Dynamo vyhrálo celou sérii 3:1 a ve finále se utká s týmem Togliatti.

Článek

První gól zápasu zařídil hostující Maxim Afinogenov. Ten byl sice už ve čtvrté minutě vyloučen za udeření soupeře hokejkou, ale ihned po návratu z trestné lavice se dostal do brejku a překonal domácího brankáře Maracla. Druhou asistenci si u branky připsal Pavel Rosa.

Za dvě minuty už vedlo Dynamo 2:0, když se prosadil jediný střelec středečního zápasu Igor Mirnov a s Omskem to začalo vypadat velmi zle. Domácí více otevřeli hru ve snaze zkorigovat skóre, a to se jim naopak ještě vymstilo. Ve 13. minutě se dostali do přečíslení dvou na jednoho Rosa a Čupin a druhý jmenovaný zvýšil už na 0:3.

Dlouho to vypadalo, že Omsku se ani potřetí  v řadě nepodaří překonat brankáře Vitalije Jeremejeva. Čestný úspěch Avangardu nakonec zaznamenal jedenáct minut před koncem zápasu Kurjanov po přihrávce Jaromíra Jágra. Na vyrovnání už ale Omsk neměl síly.

Zatímco Dynamo bude hrát finále s Togliatti, Omsk ještě čekají zápasy o třetí místo s Jaroslavlí.

Rusko - semifinále:
Avangard Omsk - Dynamo Moskva 1:3 (0:3, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 49. Kurjanov (Jágr) - 6. Afinogenov (Čupin, Rosa), 8. Mirnov (Dacjuk), 13. Čupin (Rosa, Ovečkin).
Sestava Omsku: Maracle - Panov, Rjabykin, Tverdovskij, Bondarev, Kolcov, Gusev, N.Nikitin - Sušinskij, Prokopjev, Jágr - Zatonskij, Kaljužnyj, Kovalenko - Popov, Kurjanov, Pěrežogin - Subbotin, Chacej, Bednář.
Konečný stav série: 1:3

Reklama

Související témata: