Hlavní obsah

Dynamo vstoupilo vítězně do finále ruské ligy

PRAHA

Hokejisté moskevského Dynama vyhráli v úterý na domácím ledě první finále ruské superligy nad Togliatti 3:1. Tři góly padly během prvních šesti minut, přičemž Dynamo již ve třetí minutě vedlo 2:0. Při závěrečné power-play hostů pak Moskvané v sestavě s Pavlem Rosou přidali třetí.

Článek

Skóre otevřel už po čtyřiceti sekundách Dacjuk a ještě než uplynuly tři minuty hry, fanoušci Dynama jásali podruhé. Finského gólmana Markkanena tentokrát překonal Frolov. O snížení se krátce nato postaral Semin, ale pak už se skóre až do samotného závěru nezměnilo.

Dvě minuty před koncem Ladě nezbývalo než odvolat brankáře, ale místo kýženého vyrovnání přidal pojistku domácí Afinogenov. Série hraná na tři vítězství bude pokračovat ve středu znovu na stadionu Dynama.

Rusko - finále
Dynamo Moskva - Togliatti 3:1 - stav série 1:0.

Na Slovensku začal lépe Slovan

První zápas o titul slovenského hokejového mistra vyhrál ve Zvolenu bratislavský Slovan. Hosté zvítězili 3:2 a v sérii hrané na čtyři výhry získali první bod. Ve středu se znovu ve Zvolenu hraje druhý zápas.

Slovan otevřel skóre už v páté minutě, když gólman Križan neudržel v lapačce Bartekovu střelu. Hosté pak přežili tři oslabení, ale v polovině zápasu inkasovali po školácké chybě brankáře Rybára.

Opět do vedení pomohl Slovanu zvolenský obránce Klouda, po jehož kiksu skóroval Hudec, aktivní domácí ale v úvodu třetí části znovu vyrovnali zásluhou Zedníka. Slovan se sice musel dál spíše bránit, ale pět minut před koncem Šatan umístěnou střelou do horního rohu branky využil přesilovku

Slovensko - finále
Zvolen - Slovan Bratislava 2:3 (0:1, 1:0, 1:2)
Branky: 29. Weissmann, 45. Zedník - 5. Bartek, 33. Hudec, 55. Šatan. Rozhodčí: J. Konc, Marušin - Mášik, Novák. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. Diváci: 6200. Stav série: 0:1.

Kärpät bude obhajovat titul proti Jokeritu

Hokejisté Kärpätu Oulu si potřetí za sebou zahrají o mistrovský titul ve finské lize. Semifinálovou sérii s týmem Lukko Rauma zakončili dnešní výhrou 4:3 a na finále s Jokeritem Helsinky se mohou těšit i Viktor Ujčík s Petrem Tenkrátem. Jokeritu stačily na pokoření Hämeenlinny rovněž jen tři zápasy.

Hráči Kärpätu vedli už po deseti minutách 2:0, ale pak jim zatrnulo, když Rauma třemi góly za sebou otočila skóre. Jenže obhájce titulu rychle vyrovnal a v 54. minutě je poslal do finále Mikkola, který se trefil dokonce ve vlastním oslabení. Finálová série začne 12. dubna.

Finsko - semifinále
Kärpät Oulu - Lukko Rauma 4:3 - konečný stav série 3:0, Jokerit Helsinky - Hämeenlinna 4:1 - konečný stav série 3:0.

Frölunda vyrovnala finálovou sérii

Druhé finále švédské ligy skončilo pro hokejisty Färjestadu debaklem a jejich přemožitelé z Frölundy vyrovnali stav série na 1:1. Zatímco v neděli tým Radka Hamra doma vyhrál o dva góly, dnes Färjestad vůbec neskóroval a odjel s porážkou 0:5. Finálová série se hraje na čtyři vítězné zápasy.

Švédsko - 2. zápas
Frölunda - Färjestad 5:0 - stav série 1:1.

Reklama

Související témata: