Hlavní obsah

Rosa získal s Dynamem Moskva titul v ruské hokejové lize

PRAHA

Český hokejista Pavel Rosa slaví s Dynamem Moskva titul v ruské lize. Nejlepší tým základní části vyhrál třetí finálový duel na ledě Lady Togliatti 2:1 po samostatných nájezdech a celkově vyhrál 3:0 na zápasy. Moskevské Dynamo, za nějž hrál v této sezóně i Martin Havlát, převzal štafetu od Avangardu Omsk, který vyřadilo v semifinále.

Foto: www.dynamo.ru

Pavel Rosa

Článek

Slavný tým z metropole získal celkově desátý titul v historii, naposledy se radoval před pěti lety.

Páteční vyrovnané utkání zahájili pozdější vítězové lépe, již v šesté minutě otevřel skóre Čupin. Ještě do přestávky však vyrovnal v přesilovce domácí Vorobjev a začalo drama. Gólu se však diváci v Togliatti už nedočkali ani v nastavené desetiminutovce, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy.

V nich byli úspěšní Frolov, Charitonov a Dacjuk, za domácí se trefil pouze v druhé sérii Viktor Kozlov. Rosa, jenž byl nejproduktivnějším hráčem týmu v základní části, se tentokrát do statistik nezapsal, stal se nicméně včetně trenéra Vladimíra Vůjtka sedmým českým mistrem ruské Superligy.

Sedmadvacetiletý rodák z Mostu si navíc připsal již druhý ligový titul, šampionem se stal i v sezóně 2001/2002 během působení ve finském Jokeritu Helsinky.

Finále - 3. zápas:
Togliatti - Dynamo Moskva 1:2 po sam. nájezdech - konečný stav série 0:3.

Reklama

Související témata: