Hlavní obsah

Jágr se upsal Omsku i na další rok

OMSK

Pokud v příští sezóně nezačne zámořská NHL, bude český hokejový útočník Jaromír Jágr hrát i nadále v ruském Avangardu Omsk. Třiatřicetiletý hráč podepsal podle informací ČTK se sibiřským klubem novou roční smlouvu. Jeho možné působení v české extralize, kde na začátku letošní sezóny nastupoval za Kladno, je tak pro příští rok vyloučeno.

Článek

"Dohodli jsme a podepsali smlouvu i na další sezónu," potvrdil ČTK Jaroslav Zídek, který nejlépe placeného hokejistu světa při jednáních v Rusku zastupuje.

Nejde přitom o smlouvu o smlouvě budoucí, ale o klasický kontrakt. Jágr se bude připravovat s mužstvem Omsku a v případě, že se v zámoří začne hrát, odcestuje okamžitě do New Yorku, kde je smluvně vázaný s týmem Rangers.

Nejlépe placený hráč soutěže

"Jednání byla složitá, ale jeho výkonnost zde byla velmi dobrým podpůrným argumentem. To, co zde předvedl, bylo skvělé," uvedl Zídek. Jágr proto mohl požadovat lepší finanční ohodnocení, přestože i letos byl podle dostupných informací nejlépe placeným hráčem soutěže. "Myslím si, že spokojeny jsou obě strany," řekl hokejistův zástupce.

Dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru odehrál v letošní sezóně za Omsk 32 zápasů v základní části, v kterých nasbíral 39 kanadských bodů za 16 branek a 23 asistencí. V play-off se pak Jágr s čtyřmi góly a devíti přihrávkami stal nejproduktivnějším hráčem.

Odchovanec kladenského hokeje přestoupil do Omsku loni v listopadu z mateřského klubu. Avangardu pomohl k postupu do play-off a poté i do semifinále, v němž sibiřský celek nestačil na budoucího mistra Dynamo Moskva. V průběhu sezóny se Jágr stal největší hvězdou superligy a pomohl klubu i k vítězství v turnaji evropských mistrů v Petrohradu.

Na MS se připravuje v Omsku

"Jaromír byl v Omsku velmi spokojený a proto se rozhodl v posledních dnech jednat s klubem o další možné smlouvě," potvrdil pro Sport.cz Jágrův dlouholetý spolupracovník Lubomír Rys. "Naposledy jsem s ním mluvil včera a byl ve velmi dobré náladě. Nicméně tehdy ještě kontrakt uzavřený nebyl," dodal.

Jágr se momentálně připravuje v Omsku s několika dalšími hráči na nadcházející mistrovství světa, na kterém by neměl chybět v sestavě české reprezentace. Podle slov kouče národního týmu Vladimíra Růžičky by se měl Jágr k mužstvu připojit na pražském srazu v pondělí 18. dubna.

Reklama

Související témata: