Hlavní obsah

Hokejisté Jokeritu vyhráli v Oulu a snížili stav finále

PRAHA

Hokejisté Jokeritu Helsinky prodloužili finálovou sérii finské ligy. Celek z metropole zvítězil na ledě obhájců titulu v Oulu nad domácím Kärpätem 2:1 a snížil stav utkání na 1:2. Čtvrtý zápas z pěti možných se hraje v neděli v Helsinkách.

Foto: www.jokerit.com

Hokejisté Jokeritu vyhráli třetí zápas finále finské ligy.

Článek

I třetí finálový duel tedy skončil rozdílem jediného gólu. Jokerit vedl od 12. minuty, kdy se trefil Martikainen. Ve třetí třetině pak přidal druhou branku hostů Filppula a domácí Vallin už jen snížil. Čeští útočníci Petr Tenkrát a Viktor Ujčík se v dresu Kärpätu tentokrát neprosadili.

Finsko - finále:
Kärpät Oulu - Jokerit Helsinky 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 56. Vallin (Boumedienne, Viuhkola) - 12. Martikainen (Jantunen, Lepistö), 44. Filppula (Järventie, Lind).
Stav série: 2:1.

Hokejisté Eisbären Berlín vyhráli první finálový zápas německé ligy. V dnešním utkání využili výhody domácího prostředí, porazili Mannheim 5:3 a v sérii hrané na tři vítězná utkání se ujali vedení 1:0.

Hosté přitom do zápasu vstoupili výborně a už v osmé minutě si vytvořili dvoubrankový náskok. Domácí Beaufait však v přesilovce ještě před první přestávkou snížil a Pedersonovi se dalšími dvěma góly v početní převaze podařilo v druhé třetině otočit vývoj zápasu.

Produktivitu Eisbären v přesilovkách potvrdil Walker, který v 45. minutě využil dvojnásobné převahy ke vstřelení čtvrté branky. Tremblay sice osm minut před koncem snížil na 3:4, ale Walker svou druhou brankou a jediným gólem domácích za vyrovnaného počtu hráčů na ledě zpečetil na konečných 5:3.

Německo - finále:
Eisbären Berlín - Mannheim 5:3 (1:2, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 19. Beaufait (Shearer), 33. Pederson (Walser, Walker), 37. Pederson, 45. Walker (Beaufait, Keller), 58. Walker (Ustorf) - 7. Ullmann (Carciola, Healey), 8. Corbet (Hecht), 52. Hecht (Tremblay, Edgerton).
Stav série: 1:0.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články