Hlavní obsah

Lener má podle švédského tisku namířeno do Luley

PRAHA

Český hokejový trenér Slavomír Lener možná přece jen skončí v zahraničí. Poté, co někdejšímu kouči reprezentace a Sparty nevyšlo angažmá v IFK Helsinky, na spadnutí je jeho působení ve švédské Lulee. Podle stockholmského listu Aftonbladet by měl Lener na obhlídku svého možného nového působiště dorazit v příštím týdnu.

Foto: PRÁVO

Slavomír Lener

Článek

"Je to vynikající kouč," vyjádřil se na Lenerovu adresu v deníku Hans Norberg, který má v Lulee shánění nového trenéra na starost. Zástupci klubu ze severu Švédska doufají, že s českým koučem podepíší smlouvu již při jeho návštěvě.

Trenérský post v Lulee, kde již v minulosti již působilo několik vynikajících českých hokejistů v čele s Jiřím Kučerou a Martinem Hostákem, nedávno odmítl Kanaďan Dave King. Paradoxně právě jeho si poté vybralo IFK Helsinky.

Svou roli v zájmu Luley o Lenera sehrála právě bývalá hvězda klubu Kučera. "Víme o něm dost a slyšeli jsme přitom jen samé dobré věci," uvedl Norberg.

Lulea se potýkala s řadou problémů

Lulea, která v polovině 90. let vyhrála švédský titul, se v nedávné době potýkala s řadou problémů. Snaha o získání zahraničního kouče má podle Aftonbladetu znamenat začátek oživení a nové éry.

V novém klubovém trenérském systému by měli Lenerovi pomáhat asistenti Jens Hellgren a Roger Rönnberg, který dosud trénoval týmovou juniorku. Žádný jiný švédský klub z nejvyšší soutěže přitom dosud systém tří mužů na trenérské lavičce netestoval.

"Nechci ale předčasně křičet hurá. To udělám tehdy, až bude Lenerovo jméno na podpisu pod kontraktem," uzavřel pro Aftonbladet Norberg.

Reklama

Související témata: