Hlavní obsah

Tenkrát: Podle Růžičky bych další vrchol sezóny nezvládl

PRAHA

Petr Tenkrát se může chlubit skvostnou bilancí: ve finském klubu Kärpät Oulu hraje tři sezóny, ve všech byl ve finále a dvakrát získal titul. Naposledy se z triumfu radoval před pár dny, kdy se dokonce stal nejlepším střelcem play-off finské ligy. Přesto se na něj místo v národním týmu pro MS v Rakousku nenašlo, na což Tenkrát reagoval v rozhovoru pro deník Právo.

Foto: ČTK/EPA

Petr Tenkrát v reprezentačním dresu.

Článek

Máte za sebou skvělou sezónu, přesto jste pozvánku do reprezentace nedostal. Pomýšlel jste na ni? Člověka takové myšlenky napadnou a říká si, kdy jindy by se měl do nároďáku podívat, když ne po vydařeném play-off. Ale tým je hotový a trenér Růžička se nechal slyšet, že už mám za sebou jeden vrchol sezóny a druhý bych asi nezvládl.

Mrzí vás jeho výroky? Je to jeho názor. Už mi není dvacet let, abych se tím trápil. Kdyby bývala přišla pozvánka, byl bych rád, ale teď jsem hlavně šťastný za titul ve Finsku, ten byl pro mě důležitý.

Chybí vám Tenkrát v nominaci pro MS?
Hlasujte v anketě na konci článku!

V Oulu máte smlouvu ještě na jeden rok, asi nemáte důvod měnit angažmá. Určitě nechci odcházet z mistrovského klubu, zvlášť když máme za poslední tři roky tak skvělou bilanci. Ale bude mi 28 let, takže o návratu domů po příští sezóně samozřejmě uvažuji.

Reklama

Související témata: