Hlavní obsah

Lener je z angažmá v Lulea nadšen

PRAHA

Slavomír Lener bude prvním českým trenérem u špičkového švédského hokejového klubu. Bývalý kouč českého národního týmu uzavřel v úterý večer dvouletou smlouvu s celkem Lulea. "V úterý se velmi férové jednání dotáhlo k úspěšnému konci. Jsem nadšen a beru tu výzvu," míní Lener, který letos vedl Spartu, a na švédskou stopu ho přivedl bývalý krajánek ve službách Lulea Jiří Kučera.

Foto: Archiv

Trenér Slavomír Lener.

Článek

"Byli jsme s manažerem Norbergem přes dva týdny v kontaktu a bylo mi jasné, že patřím k vážným adeptům na trenérský post. Dostal jsem chuť zkusit práci v úplně jiném prostředí," tvrdil Lener, který v těchto dnech sleduje MS osmnáctiletých v Plzni a stíhá i pražské tréninky reprezentace.

Před nedávnem se o jeho služby zajímal i finský celek IFK Helsinky. "Nakonec angažovali zámořského kouče Kinga, ale u mne spíš jen sondovali situaci, já upřednostňoval práci ve Švédsku. Po třech letech trénování doma cítím, že potřebuji změnu. Angažmá na střídačce Lulea mi dodává novou energii," tvrdí padesátiletý kouč.

Na soupisce Lulea figuruje český obránce Pavel Skrbek, který se vrátil z Mory. "Klub má ale zájem ještě o některé české útočníky," naznačuje Lener, jenž se za mužstvem, které v této sezóně vypadlo ve čtvrtfinále švédské Elitserien s mistrovskou Frölundou, vydá v pondělí.

"Letím tam na čtyři dny, abychom naplánovali hlavně letní přípravu. Až na místě začnu řešit otázku posil a ambicí, jaké by měl tým mít. Lulea má bruslařsky zdatný tým a hraje agresivní útočný hokej, což mně trenérsky vyhovuje," tvrdí pro oficiální internetovou stránku českého hokeje Lener.

Ve Švédsku bude sám, manželka i děti zůstanou v Praze. "Pro rodinu to bude určitě jiné, než když jsem měl práci v zámoří nebo nyní v Česku, kdy jsme byli všichni pohromadě."

Reklama

Související témata: