Hlavní obsah

Omsk touží po Výborném, Dynamo se vzdalo Prospala s Dvořákem

Čeští hokejisté jsou více než týden po triumfu na mistrovství světa na ruském trhu pořád žhavým tématem. Zatímco Omsk dnes oznámil zájem o kapitána národního týmu Davida Výborného, Dynamo Moskva dementovalo zprávy, že chce angažovat českobudějovickou dvojici Václav Prospal, Radek Dvořák.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

David Výborný ze Sparty (vlevo)

Článek

Výborný se zalíbil asistentovi kouče Avangardu Jevgeniji Šastinovi. Ten hledá spoluhráče k Jaromíru Jágrovi, který s klubem prodloužil smlouvu o rok pro případ, že nezačne NHL. V českých médiích probleskly zprávy o zájmu Omsku o Martina Straku.

Šastin má jiného favorita. "Proč zrovna Straka? Výborný se mi líbil daleko víc. Nesobecký, technický, spoustu toho nabruslí," chválil Šastin v listu Sovětskij sport sparťanského útočníka, který chce ovšem během výluky zůstat v Praze.

Šastin řekl, že se ještě musí dohodnout s hlavním koučem Valerijem Bělousovem. "Jsem na dovolené, ale výběr týmu je v plném proudu," řekl trenér.

Mistrovské Dynamo Moskva má vedle Pavla Rosy ještě dvě volná místa pro cizince, ale podle svého kouče Vladimira Krikunova, šéfa sborné, už další Čechy nechce. "Chceme dva cizince, ale odjinud," řekl kouč Sovětskému sportu. Na šampionátu oslovil švédského obránce Niklase Kronwalla, ten ale nabídku odmítl. Zatím se tak rýsuje jen příchod lotyšského útočníka Alexeje Širokovse.

Reklama

Související témata: