Hlavní obsah

Slovensko smutní, Demitrovi zemřel syn

PRAHA

Nejen hokejoví fanoušci hokejového útočníka Pavola Demitry jsou smutní, opoře slovenské reprezentace zemřel ani ne týden starý syn. Demitra kvůli komplikovanému těhotenství manželky dokonce odmítl účast na šampionátu ve Vídni. Žena Majka jej ale přesvědčila, že na mistrovství nesmí chybět.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Pavolu Demitrovi v posledních dnech do smíchu rozhodně není.

Článek

Demitra odjel do Rakouska, přesto zůstal s manželkou v denním kontaktu. Osmadvacetiletá Majka Demitrová porodila minulou středu dvojčata, kterým dali společně s Pavlom jména Zara a Tobias. Zatímco holčička se má čile k světu, Tobias přišel na svět s vrozenou vadou dýchacích cest. Přes veškerou péči lékařů se Tobias nedokázal s výjimečnou vadou vypořádat a zemřel.

Manželka útočníka St. Louis Blues, který v uplynulé sezóně v dresu Trenčína nasbíral v 54 utkáních úctyhodných 82 bodů, měla už během těhotenství problémy a hodně času strávila po nemocnicích. Ani tam se nepodařilo objevit nezvyklou vadu dítěte, kterou nelze v děloze odhalit.

Pavol Demitra má s manželkou už jedno dítě - dvouletého Lucase. Tomu tak zůstane zatím jediný sourozenec, sestra Zara. Demitrovi nesou smutnou událost statečně. Poděkovali lékařům, kteří se starali o Majku v době těhotenství, i těm, kteří bojovali o život jeho syna Tobiase. Zároveň Demitra poprosil lidi a zejména média, aby pochopili vážnost jeho osobní situace, ke které se už nechce víc vyjadřovat.

Reklama

Související témata: