Hlavní obsah

Hokejový mistr světa Hejda rozšíří českou kolonii ve Voskresensku

PRAHA

Čerstvý světový šampion z Vídně Jan Hejda bude v příští hokejové sezoně hájit barvy ruského Voskresensku. Šestadvacetiletý obránce podepsal podle deníku Sport Express s vedením Chimiku dvouletou smlouvu a rozšířil českou kolonii v klubu. V týmu, který povede trenér Miloš Říha, budou působit i brankář Dušan Salfický a další bek Aleš Píša.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jan Hejda

Článek

Hejda tak po dvou sezonách opouští dres moskevského CSKA, kam přestoupil v roce 2003 z pražské Slavie. "Přál jsem si z CSKA odejít, protože tam měl končit Vjačeslav Bykov. Proslýchalo se, že vezmou nového trenéra. Nakonec Bykov zůstane. Je škoda, že s ním nebudu pokračovat. Na druhou stranu se mužstvo pravděpodobně dost obmění. Z předchozí sestavy bych tam možná zůstal sám," uvedl Hejda v rozhovoru pro internetový server hokej.cz.

Jednání o pokračování spolupráce s CSKA podle jeho slov ztroskotalo i na špatné finanční situaci moskevského klubu. Navíc vedení bývalého slavného armádního týmu změnilo v průběhu letošního MS svou nabídku. Proto Hejda podepsal smlouvu s Voskresenskem, kde navíc potká i řadu krajanů v čele s Říhou.

"Určitě bude lepší, když mě povede Čech. Už z toho důvodu, že budeme mít podobný pohled na různé věci. Nabídku z Voskresenska jsem sice dostal dřív, než se s ním domluvil pan Říha. Ale později mě to dost ovlivnilo. Pod českým trenérem by se mohlo přece jen líp dýchat," řekl Hejda, na jehož návratu měla zájem i Slavia. Nabídky dostal i ze Skandinávie. "Rozhodl jsem se ale zůstat ještě rok v Rusku. Dokud to jde. Teď se tam možná začnou hrnout další hokejisté," dodal český reprezentační bek.

Reklama

Související témata: