Hlavní obsah

Ruský Tver má Schnábela, chce Kovalčuka

PRAHA

Český hokejový obránce Robert Schnábel míří do týmu nováčka ruské superligy HK MVD Tver. Podle serveru hokej.cz už šestadvacetiletý bek se zkušenostmi z NHL podepsal v Tveru kontrakt. V uplynulém ročníku působil Schnábel v pražské Spartě, kde se k 30. dubnu dohodl na předčasném ukončení smlouvy.

Článek

Odchovanec Slavie preferoval odchod do zahraničí a nakonec kývl na zajímavou nabídku Tveru. "Je to ekonomicky výhodné, to nemusíme zastírat," řekl pro hokej.cz hráčův agent Jaromír Henyš starší.

"Poměrně zajímavá nabídka se rýsovala ve Finsku. Jednali jsme o tom, ale pak se naskytla možnost, že by Robert mohl jít do Ruska. Šlo o lukrativní návrh, který se stal pro Schnábela prioritou," dodal Henyš.

V uplynulém ročníku nastoupil Schnábel za Spartu včetně play off v 51 zápasech a připsal si pět bodů za gól a čtyři asistence. Předtím působil sedm let v zahraničí. Po roce v juniorské WHL v týmu Red Deer se přes AHL (Springfield a Milwaukee) prosadil k 22 duelům v NHL za Nashville. V nich si připsal tři asistence. Hrál i ve švédském klubu Timra.

Tver si brousí zuby na angažování ruské hvězdy Ilji Kovalčuka. Opora Atlanty, která minulý ročník strávila v Kazani, právě v Tveru hokejově vyrůstala.

Reklama

Související témata: