Hlavní obsah

Augusta: V Česku jsem byl nějak zapomenutý

PRAHA

Po dvouleté pauze se Josef Augusta vrací na hokejovou střídačku. V úterý dopoledne podepsal roční trenérskou smlouvu v bratislavském Slovanu, který má přivést k obhajobě mistrovského titulu. V rozhovoru pro deník Právo Augusta mluví o touze navázat na úspěch svého předchůdce Miloše Říhy, a plánu přivést do Slovanu nějakého krajana.

Foto: PRÁVO

Josef Augusta

Článek

Váhal jste hodně nad nabídkou Slovanu Bratislava? Moje rozhodování nebylo těžké. Jsem rád, že si ve Slovanu vzpomněli a ozvali se. Je to výzva, v Česku jsem byl nějak zapomenutý. Asi jsem platil daň za úspěchy na MS, manažeři klubů získali pocit, že už nemám co předvést.

Takže po dvou letech jdete s chutí do trenérské práce? Určitě, je lepší koučovat než vést jen hokejové řeči. Nemusím snad nikomu nic dokazovat, ale když o mne nebyl zájem doma a pomocnou ruku nepřijala po sestupu z extraligy ani Jihlava, čímž mě dost otrávila, rád jsem přijal práci na Slovensku.

Nebudete jako cizinec přece jen pod větším tlakem? Tlak na trenéra je vždy prakticky stejný, ve Slovanu nebude jiný než u české reprezentace. Znám ho a umím s ním žít a po té dvouleté pauze jsem i psychicky svěží.

Uvažujete už o českých hráčích, které si přivedete? Musíme hlavně počkat na vývoj situace NHL. Jisté ale je, že Slovan opouští jeden z klíčových hráčů Kapuš. Mám v hlavě dvě tři jména hráčů z Česka, kteří by měli být třešničkou na dortu při doplňování kádru.

Reklama

Související témata: