Hlavní obsah

Pokud nezačne NHL, bude Petr Sýkora pokračovat v Magnitogorsku

Hokejový útočník Petr Sýkora bude v případě pokračující výluky zámořské NHL působit stejně jako v minulé sezoně v ruském Magnitogorsku. Dvojnásobný světový šampion, který byl součástí zlatého národního týmu na letošním mistrovství ve Vídni, se domluvil s vedením Metallurgu na podmínkách roční smlouvy.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Petr Sýkora.

Článek

"Navíc má Petr mnohem lepší podmínky než před rokem," řekl hráčův zástupce Jaromír Henyš novinářům. Podle informací deníku Blesk měl v minulé sezoně dvojnásobný vítěz Stanlyeova poháru inkasovat v přepočtu 330.000 korun za jeden zápas. Kontrakt obsahuje i klauzuli, že v případě začátku NHL může Sýkora okamžitě odletět do zámoří.

Odchovanec plzeňského hokeje je momentálně v Americe, což je také hlavní důvod, proč smlouvu ještě nepodepsal. "Jsme však dohodnuti, že jakmile se vrátí, vše dotáhneme," dodal Henyš na adresu devětadvacetiletého hráče, jenž je jinak smluvně vázaný v Anaheimu.

V uplynulé sezoně odehrál Sýkora za Magnitogorsk 45 zápasů, v kterých vstřelil 18 branek a přidal 13 asistencí. V play off poté přidal ještě dva góly a tři nahrávky v pěti duelech. Metallurg, který vedl český kouč Marek Sýkora a v němž působili i Patrik Eliáš a Martin Čech, přesto hned v prvním kole vypadl s Omskem.

Reklama

Související témata: