Hlavní obsah

Omsk by rád v Česku ulovil Jágrovi spoluhráče do útoku

PRAHA

Lov na české hráče uspořádal při své návštěvě Prahy prezident hokejistů ruského Omsku Konstantin Potapov. V hledáčku sibiřských milionářů se ocitli Petr Čajánek s Jaroslavem Balaštíkem, ale také nejproduktivnější hráč minulého ročníku extraligy Michal Mikeska z Pardubic.

Foto: archiv

Petr Čajánek

Článek

Poté, co nabídky z Ruska odmítl David Výborný, hledají ruští šéfové Jaromíru Jágrovi českého krajana do útoku. "O Čechy máme skutečně zájem, ale dokud nebude podepsán kontrakt, nechci nic prozrazovat," prohlásil před časem omský šéf.

Ruské kluby většinou nechtějí hráče, kteří by v případě startu NHL, okamžitě zmizeli v zámoří, a jejich výběr podle toho vypadá. Mikeska ani Balaštík kontrakt v NHL nemají. Trochu jiná je situace s Čajánkem, s nímž podle agenta Roberta Spálenky počítá vedení St. Louis Blues.

Extraligový šampión Mikeska má v Pardubicích stále platnou smlouvu a manažer Moelleru Zbyněk Kusý se zdá být neoblomný. "Případným Mikeskovým odchodem do Omsku se nezabýváme," řekl serveru hokej.cz. Ani hráč sám není příliš sdílnější. "Četl jsem to, ale o tyhle věci se nestarám." Nakonec ale přece jen připustí zájem: "Do Ruska by šel asi každý."

Nejlepší střelec minulého extraligového ročníku Balaštík má v Omsku také dobrou pověst, ale pokud by odstartovala NHL, mohl by se objevit v kempu Columbusu Blue Jackets. "Záleží také na podmínkách, které by Omsk mohl nabídnout. Zlín žádá dosti vysoké odstupné," řekl svazovému webu Balaštíkův zástupce Aleš Volek.

Reklama

Související témata: