Hlavní obsah

Jágr je v Omsku, ale stále netuší, zda tam bude hrát

Ani zlomený prst nezabránil českému hokejovému útočníkovi Jaromíru Jágrovi, aby splnil své slovo a zamířil začátkem července za přípravou do ruského Omsku. Úřadující mistr světa podepsal na konci loňské sezony kontrakt s vedením Avangardu, za který by měl dál hrát v případě pokračující výluky v NHL.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jaromír Jágr

Článek

Přestože to nyní vypadá, že zámořská soutěž se po roční přestávce opět rozběhne, Jágr do Omsku odletěl.

Zda bude dres sibiřského celku oblékat i v soutěžních zápasech, nejlépe placený útočník světa netuší. "Uvidím, jak se bude v NHL vše vyvíjet. Až se za Atlantikem vše vyjasní, tak budu mít jasno," řekl Jágr na internetových stránkách gazeta.ru. Do Omsku dorazil po dovolené v noci na dnešek.

Třiatřicetiletý útočník, který má v zámoří smlouvu s New Yorkem Rangers, v Rusku řekl, že by mu sádru z levé ruky měli sundat přibližně za týden. "Doufám, že bude všechno v pořádku a že budu moci začít pořádně trénovat," uvedl Jágr. Na letišti jej čekali zástupci klubu a řidič, se kterým stihl zavtipkovat. Řekl mu, aby jej odvezl na bazu, že jde trénovat.

Hned na letišti musel Jágr odpovídat na otázky, co říká tomu, že Omsk po sezoně opustili jeho spoluhráči z elitního útoku Maxim Sušinskij a Alexander Prokopjev. "Oba to jsou vynikající hokejisté. Hlavně odchod Sušinského je pro Omsk velká ztráta. Nečekal jsem, že se může něco takového stát, takže jsem byl překvapený," uvedl Jágr. Sušinského označoval za jednoho z nejlepších hráčů, s kterým kdy nastupoval.

Kdy se zapojí do přípravy Omsku, Jágr po svém příletu ještě netušil. "Uvidíme. Musím se poradit s doktory. Po mistrovství světa jsem jen odpočíval a zlomený malíček mi ani pak nedovolil trénovat," řekl dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru.

Reklama

Související témata: