Hlavní obsah

Ovečkin uprostřed sporu Dynama s Avangardem

MOSKVA

Ruské hokejové celky Dynamo Moskva a Avangard Omsk se přetahují o Alexandra Ovečkina a spor o talentovaného hráče vyvrcholí až u arbitrážního soudu. Jednička loňského draftu po vypršení kontraktu v Dynamu uzavřela smlouvu v Omsku, mistrovský tým se však se ztrátou svého odchovance nechce smířit.

Foto: Internet

Nadějný ruský forvard Alexander Ovečkin.

Článek

Podle regulí ruské ligy má klub, jehož hráči skončí smlouva, právo dorovnat nabídky jiných týmů a udržet si na hokejistu práva. To sice Dynamo udělalo, nicméně Ovečkin už za něj hrát nechce.

"Chci jít do Omsku. To je můj hlavní cíl," citují ruská média Ovečkina, jenž raději v současném zmatku odjel do zámoří. Účastníkovi tří juniorských a dvou seniorských světových šampionátů vadí, že mu Dynamo nesplnilo všechny podmínky z předchozí smlouvy, navíc prý v mužstvu nevidí žádnou perspektivu, protože z něj odešlo mnoho kvalitních hráčů.

Nezanedbatelnou roli navíc hraje i finanční stránka věci. Sibiřský Avangard, jenž má evropská práva i na Jaromíra Jágra, prý jednomu z nejtalentovanějších hokejistů posledních let nabízí 1,8 milionu dolarů ročně.

Pokud však dojde k podpisu kolektivní smlouvy mezi NHL a hráčskou asociací NHLPA, bude mít smůlu jak Dynamo, tak Omsk. Ovečkin má totiž v novém kontraktu klauzuli, že může do 20. července odejít do zámoří. Tam by zamířil do týmu Washington Capitals, jenž si ho před rokem vybral jako prvního v celkovém pořadí draftu.

Reklama

Související témata: