Hlavní obsah

Obránce Petr Buzek posilní Slovan Bratislava

Ivan VilčekPrávo

Český hokejový obránce se zkušenostmi z NHL Petr Buzek posilní kádr úřadujícího slovenského mistra Slovanu Bratislava. Mistr světa z roku 2000 ve čtvrtek podepsal smlouvu s nejslavnějším slovenským hokejovým klubem na jeden rok. Bývalý zadák Dallasu Stars, Atlanty Thrashers a Calgary Flames bude hájit barvy slovenského mistra i v případě, že na podzim odstartuje NHL.

Foto: Právo

Petr Buzek.

Článek

"Delší dobu jsme hledali podobný typ hráče. Rozhodlo také to, že trenér Josef Augusta tohoto hráče dobře zná z jeho působení v dresu Dukly Jihlava a české reprezentace," uvedl pro agenturu TASR manažer Slovanu Róbert Pukalovič.

Uplynulou sezónu strávil 28letý Buzek v Jihlavě, ale Dukla po roce opět sestoupila do první ligy. V NHL odehrál Buzek 157 zápasů, dal 9 gólů a dostal 94 trestních minut. Rodák z Jihlavy se zapojí do tréninků Slovanu už příští pondělí.

Vedení Slovanu má údajně v talonu ještě několik zvučných jmen. "Jednáme s dalšími hráči, slovenskými a také zahraničními," potvrdil Pukalovič bez toho, že prozradil jména vyhlédnutých posil.

Po startu NHL už za Slovan nenastoupí Miroslav Šatan a Ľubomír Višňovský, kteří v nemalé míře přispěli k zisku titulu hokejového mistra Slovenské republiky. Šatan je hráčem Buffala Sabres a Višňovský by se měl vrátit do klubu Los Angeles Kings. Za Slovan však nastoupí český brankář Libor Barta, který se v uplynulé sezóně stal miláčkem bratislavského publika. Trenérem Slovanu se po odchodu Miloše Říhy do Ruska stal Josef Augusta.

Reklama