Hlavní obsah

Leška nejspíš předčasně ukončí angažmá v Petrohradu

PRAHA

Český hokejový útočník Petr Leška s největší pravděpodobností předčasně ukončí své angažmá v Petrohradu. Devětadvacetiletý centr podepsal v tamní SKA v dubnu roční smlouvu, ale jeho agent Robert Spálenka nyní pracuje na ukončení kontraktu. Uvedl to internetový server hokej.cz.

Foto: archiv

Petr Leška.

Článek

"Ano, je pravděpodobné, že Petr v Petrohradě skončí. V současnosti řešíme, za jakých podmínek rozvážeme smlouvu. Věc se vyvíjí, je to čerstvé. Pokud všechno klapne, měli bychom dojít k dohodě během zítřka, možná trochu později," řekl pro hokej.cz Spálenka, který v současné době pobývá služebně v Londýně.

Leška, dosavadní hráč Zlína, se stal posilou Petrohradu spolu s krajanem Jiří Marušákem. Nyní ale zřejmě zůstane akvizice z Novokuzněcku v týmu sama.

Lešku prý vedly k tomuto kroku dvě příčiny. "Za prvé tam jsou rodinné důvody, které Petr nechce rozvádět. Za druhé pak skutečnost, že herní koncepce týmu je jiná, než co Petr očekával. Jeho hokejový styl je trošku jiný. Trenér mu původně naznačoval odlišné představy, skutečnost vypadá jinak," pokračoval Spálenka. "Petr zůstává v Petrohradě. Jakmile věc uzavřeme, vrátí se domů," dodal.

Nejproduktivnější hráč extraligy z ročníku 2001/02, který v české extralize působil i v Plzni a v pražské Spartě, měl zajímavé nabídky na pokračování ve Zlíně i ze zahraničí. Nyní se zájemci o jeho služby ozývají znovu. "V tuto chvíli nevylučuji vůbec nic. Zahraničí ani Petrův návrat do extraligy. Až bude jeho smlouva v Petrohradě ukončena, s Petrem si sedneme a všechno probereme," dodal Spálenka.

Reklama

Související témata: