Hlavní obsah

Leška vybírá po odchodu z Petrohradu ze čtyř nabídek

PRAHA

Velký zájem o své služby zaznamenal český hokejový centr Petr Leška poté, co předčasně ukončil angažmá v Petrohradu. S nabídkami se mu ozvalo jedenáct klubů a nejproduktivnější hráč extraligy z ročníku 2001/02 zúžil se svým agentem Robertem Spálenkou výběr na čtyři z nich. Mezi nimi je i Leškovo poslední extraligové působiště Hamé Zlín.

Foto: archiv

Petr Leška.

Článek

Leška své působení v Petrohradu, kde v dubnu podepsal roční smlouvu, ukončil v závěru minulého týdne. "Jednání s Petrohradem bylo bez problémů. Ústně jsme domluveni a v návaznosti na další angažmá budeme řešit, zda odejde Petr z Ruska s odstupným, nebo bez. Nyní to vypadá, že bude bez odstupného," řekl Spálenka.

O šikovného středního útočníka se přihlásila okamžitě řada zájemců. Z extraligy to vedle Zlína, kde Leška odehrál převážnou část své kariéry, byly ještě mistrovské Pardubice, Vítkovice, České Budějovice i pražská Sparta. V jejím dresu Leška strávil ročník 2002/03, a přestože byl nejproduktivnějším hráčem týmu, vrátil se poté do Zlína.

Dále se mu ozvaly švédské kluby Södertälje, MoDo Hockey, Lulea a ještě jeden nejmenovaný. Z Ruska přišla nabídka z Voskresensku a ze Švýcarska z Klotenu. "Ve hře zůstaly čtyři kluby. Dva jsou české, jedním je Zlín a druhý nechceme zveřejňovat. Zbývající dva jsou ze Švédska," doplnil Spálenka.

Leška přišel do Petrohradu spolu s krajanem Jiří Marušákem a k předčasnému odchodu ho přiměly dvě příčiny. První byly rodinné důvody a druhou herní koncepce týmu, která byla jiná, než český útočník očekával.

Reklama

Související témata: