Hlavní obsah

Pöpperle bude chytat za Eisbären Berlín

PRAHA

Český hokejový brankář Tomáš Pöpperle by měl působit ve zbytku sezóny v Eisbärenu Berlín. Podle statistik nejlepší gólman české extraligy uplynulé sezóny, který byl vyhlášen i nejlepším nováčkem soutěže, se v kempu neprosadil do kádru Columbusu a před třemi týdny se vrátil do Evropy. Nyní se dohodl se zástupci aktuálně čtvrtého celku německé ligy, kde bude hostovat do konce ročníku.

Článek

Vedení německého klubu si od Pöpperleho slibuje zlepšení defenzivní činnosti. Berlínští jsou sice na čtvrtém místě tabulky, ale inkasovali nejvíce branek ze všech účastníků soutěže - v průměru 3,47 na zápas.

Pöpperle, jenž měl původně letos působit ve Vsetíně, v loňské základní části české soutěže ovládl statistiky s průměrem 1,58 branky na utkání a úspěšností zákroků 94,86 procenta v 25 odchytaných zápasech. V následném neúspěšném play off proti Vítkovicím však odchytal jen dvanáct minut a inkasoval čtyři branky.

Talentovaný brankář si po dohodě s Eisbärenem oddychl, že konečně ví, kde bude chytat. Po návratu ze zámoří pouze trénoval na Spartě. "Jsem rád, že se to vyřešilo. Jen se dívat na zápasy a trénovat nebylo nic pro mě. Těším se, až budu zase chytat, i když nevím, jak to po té přestávce bude vypadat. Asi to nebude úplně nejlepší, než se do toho dostanu. Ale chuť mám obrovskou. Snad to nebude problém," uvedl v rozhovoru pro hokej.cz Pöpperle.

O jeho služby se v posledních dnech zajímalo několik klubů z Česka, Švédska, Finska a prý i z Ruska. Nakonec ale zamíří do Německa, i díky sparťanské brankářské opoře Petru Břízovi, jenž v minulosti v tamní soutěži několik let působil. "V podstatě to zprostředkoval on, má na tom velkou zásluhu," řekl Pöpperle.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články