Hlavní obsah

Čechmánek přestoupil do Hamburku

KARLOVY VARY/PRAHA

Angažmá hokejového brankáře Romana Čechmánka v Karlových Varech definitivně skončilo. Čtyřiatřicetiletý olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa se ve středu dohodl s vedením extraligového týmu na předčasném ukončení smlouvy k 31. říjnu a přestoupil do Hamburku. Uvedl to prezident HC Energie Ladislav Trubač.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Roman Čechmánek v Karlových Varech skončil.

Článek

Česká strana tak oficiálně potvrdila zprávu, kterou představitelé německého klubu zveřejnili v úterý. "Jednali jsme a prakticky se dohodli na tom, co již bylo oznámeno včera. Roman za námi přišel s tím, že dostal výhodnou nabídku od Hamburku, a my jsme ho uvolnili," řekl Trubač po skončení dnešního jednání. Karlovarský klub dostane od Hamburku blíže neupřesněné odstupné. "Jeho smlouva u nás byla ukončena a přestoupil do Německa," uvedl Trubač.

Působení brankáře, který do Karlových Varů přišel před začátkem sezóny ze Vsetína jako největší posila a hlavní trumf klubu v boji o historický postup do play off, na západě Čech tak skončilo po necelých třech měsících. "Sice platí, že nikdy neříkej nikdy, ale je vysoce pravděpodobné, že už u nás nebude hrát," řekl Trubač.

Mensator zkušenějšího kolegu vytlačil z branky

Karlovy Vary jsou sice aktuálně na sedmém místě extraligové tabulky, ale většinu bodů získalo mužstvo s brankářem Lukášem Mensatorem, jenž zkušenějšího Čechmánka vytlačil z pozice týmové jedničky. I proto se klub rozhodl několikanásobného extraligového mistra, jenž má za sebou i úspěšné angažmá v zámoří, uvolnit. "Ta situace nebyla normální," uvedl již dříve prezident Energie. Čechmánek totiž patřil mezi nejlépe placené hráče celé soutěže.

Vedení západočeského klubu musí po Čechmánkově uvolnění angažovat druhého gólmana, jenž bude Mensatorovým náhradníkem. "Je to pro nás žhavé téma, na kterém pracujeme. Žádná jména však nyní zveřejňovat nechceme," podotkl Trubač. Vše by však mělo být vyřešeno v co nejkratší době. "Z tohoto pohledu nám přišla reprezentační přestávka vhod," dodal prezident klubu.

Reklama

Související témata: