Hlavní obsah

Hejduk bodoval již v jedenáctém zápase v řadě

Šňůra zápasů NHL, v nichž bodoval český útočník Milan Hejduk, nekončí. Noční klání Colorada s Los Angeles bylo v řadě již jedenáctým, v němž se zapsal do statistik. Hejduk pomohl třemi asistencemi k vysokému vítězství domácí Laviny 6:1.

Foto: ČTK

V nočních zápasech NHL se dařilo českým hokejistům. Na snímku se z gólu raduje Martin Straka z Pittsburghu.

Článek

Jednu z branek Avalanche vstřelil Radim Vrbata, přihrávku zaznamenal také Martin Škoula.

Hejduka série příliš nevzrušovala. "Téhle sérii nevěnuji mnoho pozornosti," prohlásil český útočník. "Důležité je vyhrávat zápasy, a tak se snažím hrát naplno každé utkání," prohlásil.

Třemi trefami se blýskl Švéd Peter Forsberg, jenž byl v nedávné době častým námětem hovoru o trejdech. Spekulovalo se o jeho výměně do Washingtonu za Jaromíra Jágra, ale po jeho prvním hattricku v posledních téměř čtyřech letech možná zákulisní řeči poněkud utichnou. Forsberg naposledy třikrát rozvlnil síť 3. března 1999 proti Floridě. "Když dobře bruslíte, dostáváte se do šancí a získáváte ten potřebný krok navíc, díky němuž stihnete vystřelit," řekl Fosberg. "Dnes jsem cítil opravdu velmi dobře a stíhal jsem i střílet." Dvě z Forsbergových branek padly v přesilovkách, Colorado celkem využilo tři početní výhody z pěti. Také Los Angeles dalo svůj jediný gól z přesilovky, když se trefil Žigmund Pálffy.

Výhra pod novým koučem

St. Louis využilo proti Columbusu dvě přesilovky ze čtyř a také díky tomu zvítězilo 5:2. Naopak Columbus nevyužil ani jednu početní výhodu z pěti a celkově nedal gól už při 26 přesilovkách. "Myslím, že to hovoří za vše," řekl trenér Columbusu Dave King. "Hodně času jsme dnes strávili v útočné třetině, ale několikrát jsme se snažili hrát příliš na krásu a akci jsme překombinovali." Vítěznou trefu utkání zaznamenal po nerozhodné první třetině na konci druhého dějství Martin Ručinský, který se po přihrávce Alexandra Kavanova přímo na pravý bod pro vhazování krásně trefil z první. "Důležité bylo, že jsme po jejich vedoucí brance na začátku dokázali rychle vyrovnat a dostat psychickou výhodu na naší stanu," řekl Ručinský. Na jednu z branek vítězů nahrál Petr Čajánek, za Columbus si jednu asistenci připsal Jaroslav Špaček. Roman Turek přispěl 28 zákroky k vítězství Calgary nad Anaheimem 4:2. Calgary hrálo poprvé pod novým koučem Darrylem Sutterem, který byl před čtyřmi týdny propuštěn ze služeb San Jose Sharks. Sutter vystřídal na lavičce Ala MacNeilla, který vedl tým od 3. prosince, kdy byl kvůli vnitřním záležitostem odvolán Craig Gilbert. "Hráči mají za sebou tři těžké měsíce. Potřebují podporu a snad i nějakou posilu. Zbývá ještě velká část sezóny a je třeba zapracovat na některých věcech. Ale myslím, že jsme vykročili dobře," řekl Sutter. Jednu z branek Anaheimu vstřelil Petr Sýkora, který navíc zahrával na konci první třetiny trestné střílení, ale Turek jej vychytal.

Silný Holík často za katrem

Ani branka Roberta Holíka a asistence Radka Dvořáka nepomohly New Yorku k zisku bodů v Tampě. Rangers prohráli 3:5. Velká část zápasu se hrála při nerovnoměrném počtu hráčů na ledě, což se odrazilo i na počtu střel na branku 43:31 pro Lightning. Domácí využili čtyři přesilovky ze třinácti, Rangers skórovali dvakrát ze sedmi možností. "Některá vyloučení byla velmi přísná," prohlásil střelec jednoho z gólů Rangers Eric Lindros. "Někteří naši hráči jsou velcí a hodně silní a jsou za to vylučováni. Dobrým příkladem toho byl dnes Bobby Holík. Je to frustrující." Holík byl vyloučen čtyřikrát, z toho třikrát v poslední třetině.

Reklama