Hlavní obsah

Hokejista Vůjtek bude hrát v Curychu elitní švýcarskou ligu

MORGES/OSTRAVA

Hokejový světoběžník Vladimír Vůjtek přechází do dalšího nového angažmá. Třiatřicetiletý český útočník se stal novou posilou Curychu, který ho získal na hostování do konce sezóny z druholigového Morges. Brilantní technik má pozvednout tým curyšských Lvů, kteří místo ataku na nejvyšší pozice strádají v dolní polovině tabulky elitní soutěže NLA.

Foto: internet

Vladimír Vůjtek během někdejšího angažmá ve Finsku.

Článek

Šéfové Curychu před sezónou vyhlásili boj o titul, ale týmu se zatím příliš nevede - je až osmý a kolísá na hranici neúčasti v play-off. "I proto to beru jako velkou výzvu. Curych patří mezi top čtyři švýcarské kluby, přirovnal bych to ke Spartě u nás. Hodně se těším, protože švýcarskou ligu jsem vždycky chtěl zkusit," řekl ČTK Vůjtek.

Do Curychu za švagrem

Curych si bývalého reprezentanta vybral jako spásu pro útok. Vůjtka k tomu předurčily i statistiky z druhé ligy, kde byl navzdory zranění sedmým nejproduktivnějším hráčem. V Morges mu patřilo s 29 body za 13 gólů a 16 asistencí místo v čele klubového žebříčku. Přestože dosavadní působiště se mu zamlouvalo, vážné ekonomické problémy v klubu ho dohnaly ke změně dresu.

"Měl jsem i nabídky z Finska, ale nechtěl jsem ze Švýcarska pryč. V Curychu navíc hraje švagr Róbert Petrovický, i když teďka je zrovna zraněný," podotkl Vůjtek.

Rodinu českého hokejisty dnes čeká stěhování a hned v úterý už by Vůjtek měl navléct nový dres v ligovém utkání na ledě Zugu. "Vážně se těším. Klub chce jít nahoru a já věřím, že mu k tomu pomůžu," dodal vítkovický odchovanec.

Kucharčík už odešel

Podobně už zamířil z Morges Vůjtkův krajan Tomáš Kucharčík do týmu Ambri/Piotta, avšak jeho dres oblékl jen ve dvou víkendových zápasech a teď vyhodnocuje jiné nabídky. Podle jeho agenta Jiřího Hamala zamíří Kucharčík nejspíše do finského klubu Lukko Rauma. O třetího českého útočníka z Morges Tomáše Dolanu se podle švýcarského tisku zajímá druholigové Lausanne.

Reklama

Související témata: