Hlavní obsah

Hokejový útočník Žemlička v Popradu skončil

POPRAD

Vedení hokejistů Popradu k 30. listopadu předčasně ukončilo smlouvu s českým hokejistou Richardem Žemličkou. Jednačtyřicetiletý útočník tak doplatil na neuspokojivé výsledky mužstva na domácím stadionu. Popradští hokejisté dostali stotisícovou pokutu a kádr ještě možná opustí dva až tři hráči. Informoval o tom internetový server pravda.sk.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Richard Žemlička v dresu Litvínova.

Článek

"Hráče jsme už dvakrát upozornili, aby se jejich hra v domácím prostředí zlepšila. V kabině to však nenašlo odezvu. Proto jsme k 30. listopadu ukončili kontrakt s Richardem Žemličkou a mužstvo dostalo pokutu 100 000 korun," prohlásil výkonný ředitel klubu Tibor Turan. Nevyloučil ani další nepopulární opatření, které však blíže neupřesnil.

Žemlička přišel do Popradu před začátkem minulé sezóny z Litvínova a v 42 zápasech nasbíral 29 kanadských bodů za třináct branek a šestnáct asistencí. Letos zatím bývalý kapitán pražské Sparty vstřelil pět gólů a přidal tři finální přihrávky. V klubovém pořadí produktivity je sedmý.

Poprad je sice v tabulce druhý, ale vedení klubu se zdá hra mužstva na domácím stadionu málo atraktivní. Hráči svými výkony prý vyhánějí diváky z ochozů. Navzdory postavení v tabulce na domácí zápasy chodí někdy pouze kolem dvou tisíc fanoušků, na nedělní derby proti Košicím jich přišlo asi 2700. Právě v tomto zápasu problémy Popradu vyvrcholily, protože domácí prohráli 1:5 a vedoucí příčku v tabulce museli přenechat Nitře.

Český trenér Popradu Ladislav Svozil naznačil, že šéfové klubu se chtějí rozloučit ještě s dalšími dvěma či třemi hokejisty. Více příležitostí by prý měli dostat mladší hráči.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články