Hlavní obsah

Útočník Vopat míří ze Sparty do Jokeritu Helsinky

PRAHA

Hokejista Roman Vopat končí v pražské Spartě a bude oblékat dres Jokeritu Helsinky. Devětadvacetiletý útočník právě z finské ligy před sezonou do Sparty přišel a předešlé čtyři roky oblékal dres konkurenčního IFK Helsinky. ČTK ve čtvrtek potvrdil přesun hráčův agent Jiří Hamal.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Útočník Roman Vopat na sparťanské střídačce

Článek

"Už je to dohodnuté, Roman se vrací do Finska. Jsme domluveni s Jokeritem do konce sezóny," řekl Hamal. "Dohodli jsme se na tom s hráčem i jeho agentem. Pokud by se Roman vracel do Čech, tak zůstává naším hráčem," uvedl sportovní ředitel Sparty Miroslav Kuneš.

Vopat v 27 zápasech v letošním ročníku nasbíral 11 bodů za pět branek a šest asistencí. Po odvolání kouče Jaromíra Šindela a nástupu Františka Výborného dostával méně příležitostí. "Po výměně trenérů se propadl ze druhé lajny do čtvrté, nedostával se moc na led. To není pozice pro hráče jeho kvalit," řekl Hamal.

Slavný Jokerit se v letošním ročníku trápí, v lize je až dvanáctý s pětibodovou ztrátou na desáté místo, z něhož se postupuje do předkola play off. "Jokerit má silný tým a hráče Honzova typu potřebovali. Budou se snažit probojovat do play off," doplnil Hamal.

Vopat má na kontě i 133 zápasů v NHL za St. Louis, Los Angeles, Chicago a Philadelphii. Nasbíral v nich celkem 20 bodů za šest branek a 14 asistencí, také si připsal 253 trestných minut. Sedmileté působení v zámoří ukončil litvínovský odchovanec v roce 1999, kdy odešel do Essenu. Po roce v německé lize zamířil do Pelicans Lahti, odkud přešel od IFK Helsinky.

Reklama

Související témata: