Hlavní obsah

Balázs jde z Litvínova do Ruska

LITVÍNOV

Nečekanou změnu v kádru hlásí hokejový Litvínov. Zkušený útočník David Balázs opouští dres Chemopetrolu a v pátek odlétá vstříc novému angažmá v ruském klubu Salavat Julajev Ufa.

Článek

"Ano, je to pravda. Chtěl jsem z Litvínova odejít do zahraničí a jsem rád, že to vyšlo. Právě si vyřizuji formality, abych mohl co nejdříve odcestovat," řekl Právu ve čtvrtek odpoledne hokejista, který se v jedenatřiceti letech dočká prvního zahraničního působení.

"V Litvínově jsem v poslední době nedostával tolik příležitostí, jak bych si představoval," pokrčil rameny Balázs, který letos v extralize vstřelil dva góly a připsal si čtyři asistence.

"Nabídku z Ruska mi zprostředkoval hráčský agent," prozradil útočník. Co ví o nové štaci? "Moc ne. Snad jen to, že trenér tamního mužstva trénoval v Rusku Honzu Bendu, mého dosavadního spoluhráče z Litvínova. Benda se s ním ale nepotkal v Ufě, nýbrž v Kazani," prohodil forvard.

Podrobnosti až na místě

Nedávno zamířil do Ruska liberecký kapitán Václav Novák, který je v Omsku. Ale v těchto dnech pobývá v Česku. "S Vaškem Novákem jsem teď nemluvil. Počkám si sám na to, co mě bude v Ufě čekat. Mužstvo hraje uprostřed tabulky silné superligy, ale další podrobnosti se dozvím až na místě," vyprávěl Balázs.

A kdy se objeví znovu na severu Čech? "Mám představu, že bych se mohl domů dostat během olympijské přestávky v únoru. A pak samozřejmě po sezóně," uvažoval hokejista. A návrat do litvínovského dresu? "To nevidím moc perspektivně. Soustředím se na Rusko, kde bych měl zatím hostovat. Pak mi ale v Litvínově končí smlouva a nepředpokládám, že bych ji za současných podmínek prodloužil," naznačil Balázs, že s další kariérou v mateřském klubu už moc nepočítá.

Další novinkou v litvínovském kádru je ukončení hostování obránce Davida Pojkara z pražské Slavie. Během pátku chce prý ale vedení severočeského klubu oznámit jméno nové posily...

Reklama

Související témata: