Hlavní obsah

Svoboda jde chytat do Timry

PRAHA

Těsně předtím, než podruhé během 24 hodin nastoupil do branky proti Finům, vyřešil si Adam Svoboda klubovou nejistotu. Po uzdravení Lašáka mu připadla v Pardubicích jen role náhradníka, a tak se dohodl na odchodu do švédské Timry.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Adam Svoboda v zápase s Finskem.

Článek

"Smlouvu jsem podepsal 2,5 hodiny před čtvrtečním utkáním. Jsem rád, že se mi podařilo rychle vyřešit moje angažmá, dva kohouti na jednom smetišti by nebyly pro Pardubice dobrým řešením. Nabídek bylo víc, ale ta z Timry jednoznačně je nejlukrativnější pro mne i klub," řekl Svoboda.

Do Švédska odletí 25. prosince. "Jsem připraven, že budu čtyři měsíce mlčet, protože v kádru Timry není žádný krajan," dodal gólman, jenž po desetiměsíční pauze zažil vydařený návrat do branky národního týmu Proti Finům vychytal čtyřikrát po sobě vítězství, blízko mu byl i včera v Praze, ale po nájezdech přišla porážka. "Mrzí mě, že to nevyšlo," ulevil si.

"Na mezinárodní scéně si ale člověk nevybere, žádný zápas není snadný, s Finskem však chytám dost často a docela se mi na něj daří. Hrají takový jednoduchý, přímočarý hokej do branky, a to je pro gólmana určitě lepší, než když musí reagovat na kličky a technické kousky Rusů," uvedl Svoboda.

Budějovické pivo přineslo pohodu

Na ledě oba dny působil velmi jistě. "Zašel jsem si v už v Budějovicích na budvárek a získal patřičnou pohodu," líčil 27letý gólman, jenž při středečním přátelském utkání inkasoval po jediné z 24 střel a v Praze při turnajovém duelu měl dokonce 26 zásahů. "Škoda nešťastných gólů z přesilovek soupeře. Zvláště ten druhý mě mrzí, dostal jsem to pod rameno do teploměru. Při nájezdu to bohužel Peltonen udělal moc dobře. Měl jsem tam sice ruku, ale ještě zvedl puk," líčil Svoboda.

Ocenil však defenzivní činnost spoluhráčů v poli. "Beci to před bránou perfektně čistili, skvěle vykrývali nebezpečné prostory," tvrdil pardubický gólman, který by měl odchytat i nedělní zápas s Ruskem na turnaji v Moskvě: "Každého zápasu v reprezentaci si vážím."

Reklama