Hlavní obsah

Országh podepsal smlouvu s Phoenixem, do NHL ale zřejmě nemůže

Slovenský hokejový útočník Vladimír Országh podepsal podle informací švédského deníku Expressen smlouvu s Phoenixem a chce předčasně opustit celek Lulea. Podle informací zástupců Mezinárodní hokejové federace (IIHF) však nebude zřejmě moci tým vedený českým koučem Slavomírem Lenerem opustit. Podle dohody mezi IIHF a NHL totiž v současnosti nemůže do zámoří odejít.

Článek

Problémem je skutečnost, že hráči, kteří jsou smluvně vázaní v evropských klubech, mohou za oceán odejít pouze do 24. srpna. "Jediná možnost, jak by mohl do NHL odejít je, že by jeho smlouva s Luleou skončila na konci roku. Podle dostupných informací však jeho kontrakt vyprší na konci sezony," řekl švédskému deníku tiskový mluvčí IIHF Szymon Szemberg.

Vedení Phoenixu se nechce momentálně k Országhově případu vyjadřovat. Klub podle pravidel NHL zařadil hokejistu, kterému před začátkem letošní sezony vypršela smlouva, na listinu nechráněných hráčů a nyní čeká, jestli si jej někdo ve stanovené lhůtě nevybere. Pokud se tak nestane, vstoupí jeho nový kontrakt v platnost.

Osmadvacetiletý rodák z Banské Bystrice měl před sezonou problémy se zraněným kolenem, což byl jeden z hlavních důvodů, proč jej Phoenix v létě neangažoval. Lulea se ale k tomuto kroku v říjnu rozhodla a Országh patří ke klíčovým postavám mužstva. V devatenácti zápasech nasbíral třináct kanadských bodů za osm branek a pět asistencí.

"Byla by to pro nás velká ztráta. Doufáme ale, že u nás Országh zůstane," řekl ředitel švédského klubu Hans Chrunak. Moc velké šance si ale nedělá. "Jsme nervózní. Američané vždy dostanou, co chtějí," uvedl.

Reklama

Související témata: