Hlavní obsah

Pardubice startují v Super Six proti Slovanu

PRAHA

Kolotoč extraligových zápasů se zastavil, pardubičtí hokejisté si opět připomenou, že na jaře vybojovali titul mistra. V ruském Petrohradu je do neděle čeká turnaj Super Six. Druhým rokem se v ruském městě bude bojovat o neoficiální titul nejlepšího evropského klubu. Vloni český hokej reprezentoval Zlín a skončil na druhém místě ve skupině.

Článek

Pro Pardubice půjde o premiéru, první mezinárodní konfrontaci v roli hlavního kouče extraligového mužstva tak zažije i nový pardubický kouč Vladimír Bezdíček. "Informace máme. Sehnali jsme si bodování, soupisky, kdo na jakém postu hraje, máme i videokazety," vykládá trenér, který dnes od 16:30 povede Pardubice proti Slovanu Bratislava.

"Něco víme i od Libora Barty," přiznal ČTK Bezdíčkův asistent Petr Hemský. Gólman Barta teprve nedávno v bratislavském klubu skončil. Pod vedením dvojice Bezdíček -Hemský trápící se mistr ožil. První porážku zaznamenal až v šestém extraligovém zápasu, v úterní pohledné bitvě nestačil na Slavii. "Myslím, že ta byla na stejné úrovni jako soupeři v Petrohradu," domnívá se Bezdíček.

Únava bude znát

Pardubice budou bojovat v Ragulinově divizi o finálový start s Dynamem Moskva a Slovanem Bratislava. Oba kluby v úvodu sezóny nenavázaly na své úspěchy z minulého ročníku, stejně jako Pardubice. Českého šampióna čeká náročný program, pokud postoupí do finále, odehraje čtyři zápasy během osmi dnů plus dlouhé cestování. "Bude to pro kluky hodně náročné. Proti Slavii si mákli, únava asi bude znát. Ještě horší to bude, až se vrátíme," uvědomuje si pardubický kouč. "Ale když se vyhrává, snáší se to lépe."

Úspěchem pro jeho tým by v Petrohradu byl postup do finále. "Když už tam letíme, chceme uspět," zdůrazňuje Bezdíček. Je si ale vědom, že jeho tým po návratu čeká boj o postup do play-off. "Zátěž chci rozdělit na co nejvíc hráčů, většinou budeme hrát na čtyři útoky," plánuje trenér, jemuž situaci trochu zkomplikovalo zranění Koláře, nachlazení navíc trápí Sýkoru a Rolínka.

Dalších změn se kádr od jeho uvedení do funkce nedočkal. "S tím nic neuděláme. Musíme se porvat s hráči, které máme," krčí rameny Bezdíček. Od loňského účastníka turnaje, zlínského Hamé, si nic nezjišťoval. "Oni tam stejně moc neuspěli," pousměje se.

Reklama

Související témata: