Hlavní obsah

Bouřlivák Fleury vyhrožoval v britské lize rozhodčímu

BELFAST/PRAHA

Maličký hokejový útočník Theoren Fleury má i nadále problémy. V sobotu bývalý hráč NHL, kde odehrál 15 sezón a získal přes tisíc bodů, napadl rozhodčího a hrozí mu vyloučení z Anglické hokejové ligy, kde hraje v severoirském celku Belfast Giant. Fleury měl v minulosti problémy i s alkoholem a musel se podrobit programu NHL pro léčení závislosti.

Foto: members.shaw.ca

Theoren Fleury v dresu Chicaga

Článek

V sobotu Fleury obdržel trest do konce zápasu a navíc trest ve hře, když v poslední minutě utkání s Basingstoke Bison vystřelil puk na rozhodčího Mika Hickse. Podle stránky HockeyRefs.com puk Hickse minul o několik centimetrů.

Poté Fleury navíc rozhodčím vyhrožoval, za což dostal další trest do konce zápasu. Fleury se s Hicksem střetl už v průběhu zápasu, když sedmatřicetiletý forvard odmítl odejít na trestnou lavici po faulu loktem. Hicks jej za to ocenil osobním desetiminutovým trestem.

Rvačka s fanoušky

Fleury nemá problémy s disciplínou v anglické soutěži poprvé, 10. ledna byl vykázán ze zápasu poté, co se z trestné lavice popral s fanoušky Coventry.

Theoren Fleury hrál v NHL v týmech Calgary, Colorada, New Yorku Rangers a Chicaga, s nímž měl kontrakt ještě minulý ročník. Ale neodehrál jediný zápas, protože porušil pravidla programu NHL pro léčení návykových látek, za což jej vedení ligy potrestalo zákazem startu.

Od příchodu do Belfastu v této sezóně si Fleury v 35 zápasech připsal do statistik 77 bodů za 22 gólů a 55 nahrávek. Navíc inkasoval 217 trestných minut.

Reklama

Související témata: