Hlavní obsah

Trenér Stavjaňa skončil v Nitře

Ivan Vilček (Bratislava)Právo

Zcela nečekaně, v průběhu rozehraného semifinále play-off, byl v neděli odvolán český trenér hokejistů Nitry Antonín Stavjaňa. Vedení klubu oznámilo, že považuje za nepřijatelné, když Stavjaňa jednal o svém působení ve Slovanu Bratislava od příští sezóny.

Foto: Archiv

Antonín Stavjaňa

Článek

Český trenér však tvrdí, že Slovan kontaktoval pouze jeho manažer a považoval za čestné, aby to oznámil vedení klubu z Nitry.

"Oznámil jsem klubu, že o mé služby má zájem Slovan Bratislava. Kdybych to dělal někomu za zády, bylo by to nefér," hájí se Stavjaňa. Nitranské vedení vše řešilo velmi radikálně a se Stavjaňou okamžitě rozvázalo pracovní smlouvu. "Trenér Stavjaňa pokazil naše celoroční úsilí," prohlásil ředitel klubu Ján Plandora.

Pondělní trénink hokejistů Nitry už vedl nový trenér Ján Jaško. Ten v této sezóně trénoval hokejisty Zvolenu a Slovanu Bratislava (zde vystřídal českého kouče Josefa Augustu). "Je to zvláštní situace, když v průběhu jedné sezóny budu trénovat již třetí klub. Taková nabídka se však neodmítá," uvedl Jaško.

Stavjaňa s Nitrou překvapivě vyhrál základní část slovenské hokejové T-Com extraligy. Ve čtvrtfinále se hráči Nitry potrápili s osmou Skalicí a postoupili až po rozhodujícím sedmém utkání. V prvním zápase semifinále v pátek Nitra zvítězila nad Žilinou 6:2 a v sobotu prohrála v prodloužení.

Reklama

Související témata: