Hlavní obsah

Slovenský tisk se zastal odvolaného trenéra Stavjani

Slovenský tisk se staví na stranu trenéra Antonína Stavjani, jehož během semifinálové série v neděli náhle odvolalo vedení hokejistů Nitry. Deníky naznačují, že český kouč neudělal nic špatného, když už vyjednával o svém příštím angažmá s jinými kluby. Stavjaňa se prý nezachoval nefér, protože nevyjednával za zády svého zaměstnavatele.

Foto: Archiv

Antonín Stavjaňa

Článek

Český kouč přiznává, že ho vyhazov zaskočil, odmítá však, že by se zachoval nečestně.

"Jsem přesvědčen, že jsem byl férovější než můj zaměstnavatel. Tlačil na mě, abych se vyjádřil o svém dalším působení v Nitře. Já jsem pouze otevřeně přiznal, že můj agent dostal i jiné nabídky. Snažil jsem se být diskrétní, abych nenarušil chod týmu," řekl Stavjaňa Sme. Připustil, že v příští sezóně možná povede hokejisty Slovanu Bratislava. Smlouvu však zatím nepodepsal, jasněji by mělo být v příštích dnech.

Podle dnešního Športu je Stavjaňovo odvolání možná světovou raritou, které se nakonec může otočit proti nitranskému klubu. Z hráčů prý může vyprchat psychická pohoda, protože s českým koučem měli dobré vztahy. "Nitranské vedení mělo vzít v potaz i to, že v okolních zemích, zejména v Česku, již také většina mužstev skončila sezónu a na burze s trenéry se živě jedná. Nabídky pro dobré přicházejí jako první. A Stavjaňa pracoval dobře," dodává Šport.

Plandora se mohl zachovat velkoryse

Pravda si myslí, že kdyby šéf nitranských hokejistů Ján Plandora neviděl za vším spiknutí, mohl se zachovat velkoryse. Tuto šanci však nevyužil a dal přednost rychlému řešení. "Kredit trenérů roste s úspěchy. Jen ve zvrácených úvahách lze předpokládat, že by Stavjaňa nechtěl skončit co nejlépe. Možná mohl zachovat diskrétnost a mlčet. Nepovažoval to za správné a doplatil na to, že se zajímal o práci, což je v tomto čase přirozené," soudí list.

Podle Nového času je v nitranském týmu dusná atmosféra a většina hokejistů se Stavjaňovým odvoláním nesouhlasí. Na tréninku prý byli hráči nervózní, mnozí nechápavě kroutili hlavami. "Nikdo z nás nečekal, že se něco takového stane. Z toho plyne ta nervozita. Zda to bylo správné rozhodnutí, anebo chybný krok, ukážou až výsledky. My se hlavně musíme dát dohromady," prohlásil útočník Garip Saliji.

Reklama

Související témata: