Hlavní obsah

Trenér Říha by měl u Chimiku pokračovat, Salfický končí

MOSKVA

Hokejový trenér Miloš Říha by měl i nadále působit na lavičce ruského Chimiku Moskevská oblast. Český kouč to řekl deníku Sovětskij sport po setkání s gubernátorem Moskevské oblasti Borisem Gromovem. Mezi Říhovy svěřence v příštím ročníku však už nebude patřit gólman Dušan Salfický, s nímž podle zprávy z oficiální internetové stránky klubu neprodlouží vedení smlouvu.

Foto: Právo

Dušan Salfický.

Článek

Říha i s krajanem Janem Zachrlou na postu asistenta dovedli Chimik po nepovedeném začátku na šesté místo základní části superligy a po postupu v prvním kole play-off přes Nižněkamsk vypadli jeho svěřenci ve čtvrtfinále s favorizovanou Jaroslavlí.

Chimik se do nově postavené haly v Mytišči přestěhoval z Voskresensku v průběhu sezóny v listopadu a Gromova svými výkony uspokojil. "Gubernátor nám pogratuloval k úspěšné sezóně. Ocenil práci všech zaměstnanců klubu a hráčů. Prohlásil, že chce se stejným týmem bojovat i nadále. V nadcházejících dnech bychom měli jednat o smlouvě," citoval Říhu Sovětskij sport. V příštím ročníku by měl mít Chimik vyšší cíle. "Budeme mít za úkol postup minimálně do semifinále," dodal Říha.

O Říhovi se spekulovalo i jako o možném novém kouči Pardubic, které po loňském titulu letos nepostoupily do extraligového play-off. Tato varianta by však byla reálná pouze v případě, že by o něj nebyl v Rusku zájem. Tam trenér zamířil loni po zisku titulu se Slovanem Bratislava.

Končí Salfický i někteří další

Říha trénoval v této sezóně mimo jiné tři své krajany Salfického a obránce Aleše Píšu a Jana Hejdu. Účastník olympijských her v Turíně Salfický však v klubu končí stejně jako tři další hokejisté, jejichž jména dnes klub zveřejnil.

Čtyřiatřicetiletý dvojnásobný mistr světa Salfický chytá v ruské superlize od roku 2002 a Chimik byl jeho třetím působištěm. Bývalý pardubický či plzeňský gólman nejprve hájil barvy moskevského CSKA, v minulé sezóně chytal za Severstal Čerepovec.

Reklama

Související témata: