Hlavní obsah

Hokejisté Sparty narazí na Super Six na Hämeenlinnu a Žilinu

Hokejisté pražské Sparty budou hrát na lednovém turnaji mistrů evropských zemí Super Six v Petrohradu v základní divizi Alexandra Ragulina s finskou Hämeenlinnou a Žilinou. Druhou skupinu nazvanou po Ivanu Hlinkovi tvoří ruská Kazaň, švýcarské Lugano a švédský Färjestad. Rozhodl o tom dnešní los v petrohradském hotelu Moskva. Turnaj se bude hrát od 11. do 14. ledna 2007.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Hokejisté Sparty Jan Hanzlík, Petr Ton a Jan Marek.

Článek

O nasazení do tří košů rozhodovalo umístění zástupců jednotlivých zemí na letošním druhém ročníku. Konečné čtvrté místo Pardubic zařadilo Spartu do druhého koše společně s Luganem, na které nemohla narazit. "Opticky to vypadá, že jsme ve slabší a příznivější skupině," uvedl pro ČTK asistent trenéra Sparty Marian Jelínek, pod jehož vedením tým dnes jako poslední extraligový zástupce začal letní přípravu.

Papírově nejslabším soupeřem českého mistra ve skupině by měla být Žilina. "Je pravda, že slovenská liga patří v Evropě mezi slabší. Vše je ale o jednom zápase. Z deseti můžete například prohrát jen jednou, ale může se to stát zrovna tady," řekl Jelínek.

Pražský celek se vyhnul zástupci ruské superligy. Jelínek by však možná souboj s Kazaní uvítal i proto, že nová brankářská jednička Sparty Dušan Salfický v Rusku čtyři roky působil. "Nevadilo by nám to, kdybychom s Kazaní ve skupině hráli. Když chcete turnaj vyhrát, musíte stejně porazit každého," uvedl asistent trenéra a naznačil, že Sparta chce jako první český tým v mladé soutěži výrazně uspět.

I třetí ročník Super Six se hraje v petrohradském Ledovém paláci. Týmy se utkají od 11. do 13. ledna v divizích každý s každým a vítězové postoupí do finále. Celkově si kluby rozdělí prize money ve výši 800 tisíc švýcarských franků. V roce 2005 turnaj vyhrál Omsk, letos slavilo úspěch Dynamo Moskva.

Skupiny Super Six v Petrohradu v roce 2007:
Divize Alexandra Ragulina:
HPK Hämeenlinna, Sparta Praha, MsHK Žilina.
Divize Ivana Hlinky:
AK Bars Kazaň, HC Lugano, Färjestads BK.

Reklama

Související témata: