Hlavní obsah

Hokejista Moravec podepsal dvouletou smlouvu s Malmö

Český hokejový útočník David Moravec bude nadále působit v Malmö, kde dohrál na hostování z Plzně uplynulý ročník. S nováčkem Elitserien uzavřel třiatřicetiletý olympijský vítěz z Nagana z roku 1998 a dvojnásobný mistr světa dvouletý kontrakt. Uvedly to oficiální internetové stránky švédského klubu.

Foto: PRÁVO

David Moravec

Článek

Moravec výrazně pomohl Malmö k návratu do nejvyšší soutěže. Do Švédska zamířil z Plzně před vypršením přestupního termínu na konci ledna a v deseti zápasech druhé švédské ligy zaznamenal deset bodů za pět branek a stejný počet asistencí. V devíti utkáních baráže o postup do Elitserien skóroval dvakrát a na šest gólů přihrál.

V Plzni strávil bývalý hráč Vítkovic necelou sezónu a půl. Poté, co ho loni v létě trápily potíže s ploténkou, odehrál v uplynulé sezóně 34 utkání a nasbíral 27 bodů za devět tref a 18 přihrávek. Nedávno se domluvil s vedením západočeského klubu na předčasném ukončení smlouvy. Na plnohodnotné zahraniční angažmá se vydá Moravec teprve podruhé poté, co ročník 2003/04 strávil v ruské Jaroslavli.

Reklama

Související témata: