Hlavní obsah

Obránce Novák bude oblékat dres ruské Kazaně

PRAHA

Český hokejový obránce Jan Novák bude v příští sezóně působit v ruské superlize v kádru Kazaně. Člen širšího reprezentačního kádru sice dlouho jednal se představiteli konkurenční Jaroslavle, ale nakonec odchází do mistrovské Kazaně. ČTK to potvrdil Jaroslav Zídek, který hráčům přestup pomáhal zorganizovat.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Jan Novák (v červeném) ještě v dresu Slavie

Článek

"Kontrakt je podepsaný," řekl Zídek. Podle dostupných informací by měl šestadvacetiletý bek v celku AK Bars Kazaň minimálně rok hostovat. Účastník mistrovství světa v roce 2004, který z letošní nominace na šampionát vypadl při posledním zužování kádru, již podle vyjádření generálního manažera Slavie Vladimíra Růžičky pro internetový server hokej.cz za novými spoluhráči odcestoval do Finska, kde trénují.

Odchovance Havlíčkova Brodu čeká v Kazani první zahraniční angažmá. Doposud oblékal prakticky pouze dres pražské Slavie, do které přišel v roce 1997. Celkem má na svém kontě 496 extraligových zápasů, ve kterých nasbíral 183 kanadských bodů. V uplynulé sezóně byl vyhlášen nejlepším obráncem a nejslušnějším hráčem extraligy.

Díky tomu, že Kazaň vyhrála poslední ročník superligy, čeká Nováka v lednu i start na turnaji mistrů - Super Six v Petrohradu, kde by mohl narazit i na pražskou Spartu. Kazaň však byla nalosovaná do druhé základní skupiny, takže k vzájemného souboji dojde pouze v případě postupu obou celků do finále.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články