Hlavní obsah

Hokejový obránce Marušák předčasně končí v Petrohradu

PETROHRAD

Český hokejový obránce Jiří Marušák se krátce před začátkem sezony ocitl bez angažmá. Třicetiletý bek měl působit v Petrohradu, ale ruský klub se rozhodl jeho služeb vzdát a uvolnil jej. Vedení týmu to oznámilo na svých oficiálních internetových stránkách a Marušákův odchod z Petrohradu potvrdil i hráčův zástupce Robert Spálenka. O hokejistu se hned začalo zajímat vedení Hamé Zlín.

Foto: Právo

Jiří Marušák

Článek

"Je to pro nás nečekaná informace, ale nedá se nic dělat. S klubem jsme uzavřeli určitou dohodu, která bohužel neplatí. Momentálně řešíme ukončení Jirkovy smlouvy a pak budeme jednat o jeho dalším působišti," uvedl Spálenka pro internetový server hokej.cz. Odchovanec zlínského hokeje v Petrohradu působil již v uplynulé sezoně superligy a po jejím skončení podepsal novou roční smlouvu.

Nabídka ze Zlína na sebe nenechala dlouho čekat. "S hráčem jsme v jednání. Současně směřujeme náš zájem o hráče do východních zemí, neboť na českém trhu už nejsou kvalitní hokejisté," řekl ČTK tiskový mluvčí hokejistů Zlína Přemysl Vícha. Podle Spálenky je ale zahraniční angažmá Marušákovou prioritou i nadále, do české extraligy se nechystá. "Jirka chce hrát dál v Rusku," uvedl agent.

Marušák, člen širšího reprezentačního kádru, který neúspěšně usiloval o start na letošním mistrovství světa v Lotyšsku, působí v zahraničí od ledna 2003, kdy ze Zlína odešel do finského celku Tappara Tampere. Další dvě sezóny pak hrál za Mettalurg Novokuzněck a loni za Petrohrad.

Reklama

Související témata: