Hlavní obsah

Hokejový útočník Duda předčasně končí v Malmö

MALMÖ

Český hokejový útočník Radek Duda předčasně končí své angažmá ve švédském Malmö. Poslední celek tamní nejvyšší soutěže oznámil rozvázání spolupráce s předsezónní posilou na svém oficiálním internetovém serveru. Sedmadvacetiletý útočník přišel do Malmö před začátkem sezóny z pražské Slavie a na severu Evropy odehrál celkem devět zápasů s bilancí branky a nahrávky.

Foto: ARCHIV

Radek Duda

Článek

V poslední době však nedostával moc příležitostí a utkání sledoval pouze z tribuny. V nedávném rozhovoru pro hokej.cz navíc přiznal, že nenašel společnou řeč s trenérem Larsem Bergströmem. "Žádné zdravotní problémy nemám. To jsou věci vyloženě mezi mnou a trenérem. Vypadá to, že to bude kdo s koho," uvedl tehdy účastník mistrovství světa v roce 2003.

"Chtěl hrát víc, než hrál, měl jiné představy a chtěl odejít. Proto jsme se rozhodli mu nebránit," řekl dopisovateli ČTK sportovní ředitel klubu Peter Andersson. Podle něj však "okamžitá platnost" rozhodnutí o odchodu není známkou Dudova problematického chování. Švédský celek píše nicméně na svých internetových stránkách o odchodu "neposedného Čecha".

Dudovu odchodu vedle špatných výsledků klubu zřejmě nahrály i příchody bývalých slovenských reprezentantů Ľubomíra Sekeráše a Róberta Tomíka, kteří s ohledem na švédské daňové zákony působili na začátku sezóny ve Zlíně.

Reklama

Související témata: