Hlavní obsah

Omsk má podle ruského tisku zájem o Šlégra

MOSKVA/PRAHA

Vedení hokejistů Avangardu Omsk má podle ruského tisku velký zájem o angažování českého obránce Jiřího Šlégra. Internetová verze deníku Sport-express ve středu uvedla, že bohatý sibiřský klub by se v nejbližší době měl dohodnout s důrazným bekem, momentálně oblékajícím dres Litvínova, na podmínkách smlouvy.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Jiří Šlégr

Článek

Na severu Čech však nemají podle slov generálního manažera Václava Hořejšího o případném odchodu svého klíčového obránce žádné zprávy. "Nikdo nás neoslovil, tahle informace je pro náš klub absolutně nová," řekl Hořejší internetovému serveru hokej.cz. A že by Chemopetrol byl ochoten Šlégra uvolnit, prý nepřichází v úvahu. "Je to náš klíčový hráč, velká osobnost. Tohle přece každý ví. Ne, kdepak, nic takového," kroutil rezolutně hlavou generální manažer.

Pětatřicetiletý mistr světa, olympijský vítěz a držitel prstenu za vítězství ve Stanleyově poháru odehrál v letošní sezóně v extralize osm zápasů, v kterých si připsal čtyři kanadské body za tři branky a asistenci. Začátek soutěže Šlégr vynechal kvůli doléčení na jaře operovaných zad. Do mistrovských utkání se zapojil až poté, co mu dali lékaři zelenou. A hned se stal oporou týmu, kterému výrazně pomohl až k aktuálně prvnímu místu v tabulce.

Odejde Jiří Šlégr do Omsku?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

Kdyby se spekulace ruského tisku potvrdily, šel by Šlégr do známého prostředí. V Omsku totiž už působil pod vedením trenéra Ivana Hlinky v sezóně 2002/03, kdy však kvůli problémům s třísly odehrál jen patnáct zápasů. Nyní by podle regulí superligy mohl přestoupit v reprezentační přestávce, tedy na počátku listopadu.

S ohledem na Šlégrova předcházející vyjádření je však pravděpodobnější, že bude i nadále působit v Česku. Před sezónou totiž prohlásil, že chce aktivní kariéru zakončit v mateřském klubu a usadit se s rodinou v Litvínově.

Reklama

Související témata: